avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Activitate Tiana666

Activitate Tiana666

Multumesc pentru timpul acordat, Dapix!
Multumesc pentru timpul acordat, raluk0207!
Buna ziua,

Mama mea a fost casatorita si sotul ei a murit. Inainte de deces, el si-a facut un testament prin care tot ce are ii revine ei: un apartament, o masina si un mic teren intravilan din care detinea o cota parte. Ea, la randul ei, vrea sa mi le transfere mie, pentru a evita plata taxei de succesiune de doua ori (o data ea, ca sa treaca toate bunurile pe numele ei, apoi eu, ca sa putem face transferul pe numele meu), Se poate proceda intr-un fel astfel incat sa preiau eu toate bunurile, cu un minim de costuri notariale? Ea s-a interesat la un notar din zona ei si i s-a spus ca intai trebuie sa faca succesiunea, pentru a putea face transfer catre mine. E o varianta prin care ea renunta la mostenire in favoarea mea, astfel incat sa platesc eu taxa de succesiune doar o singura data?
Răspuns la discuția Cumparare 50% apartament
Am uitat sa specific, desi se poate intelege din context: nu suntem casatoriti si nici nu intentionam sa o facem doar de dragul unui imobil......:D
Stau cu prietenul meu in apartamentul lui si doresc sa cumpar 50% din apartament.
In primul rand ma intereseaza daca se poate, si daca da, ce calitate voi dobandi in urma incheierii tranzactiei? Coproprietar?