avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Mama mea a fost casatorita si sotul ei a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Mama mea a fost casatorita si sotul ei a murit. Inainte ...

Buna ziua,

Mama mea a fost casatorita si sotul ei a murit. Inainte de deces, el si-a facut un testament prin care tot ce are ii revine ei: un apartament, o masina si un mic teren intravilan din care detinea o cota parte. Ea, la randul ei, vrea sa mi le transfere mie, pentru a evita plata taxei de succesiune de doua ori (o data ea, ca sa treaca toate bunurile pe numele ei, apoi eu, ca sa putem face transferul pe numele meu), Se poate proceda intr-un fel astfel incat sa preiau eu toate bunurile, cu un minim de costuri notariale? Ea s-a interesat la un notar din zona ei si i s-a spus ca intai trebuie sa faca succesiunea, pentru a putea face transfer catre mine. E o varianta prin care ea renunta la mostenire in favoarea mea, astfel incat sa platesc eu taxa de succesiune doar o singura data?
Ultima modificare: Vineri, 14 Aprilie 2023
Tiana666, utilizator
Cel mai recent răspuns: Tiana666 , utilizator 11:13, 17 Aprilie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se poate ce doriți dvs.
În primul rând, ca să va dea, mama trebuie sa fie proprietar, sa aibă documentație cadastrala și intabulare.
În acest sens, trebuie sa dezbata succesiunea după soț si sa obțină certificat de moștenitor. Testamentul nu este act de proprietate.
Renunțarea mamei nu va transforma pe dvd în moștenitor. Nu sunteți ruda de sânge cu tatăl vitreg și nu aveți vocație succesorala.
Nu poate renunța în favoarea dumneavoastră, că nu sunteți rudă cu soțul mamei, deci nu aveți nici un drept la moștenire.

Dacă renunță pierde totul și gata. Vor moșteni alte rude ale defunctului, sau chiar primăria.

Făra să plătiți taxele notariale pentru dezbaterea succesiunii, nu puteți rezolva nimic.
Dacă mama nu vrea să cheltuie bani cu succesiunea, să renunțe și scapă și de bunurile care le-ar putea moșteni, dar și de taxele notariale.
Ultima modificare: Vineri, 14 Aprilie 2023
Dapix, utilizator
Multumesc pentru timpul acordat, raluk0207!
Ultima modificare: Luni, 17 Aprilie 2023
Tiana666, utilizator
Multumesc pentru timpul acordat, Dapix!
Ultima modificare: Luni, 17 Aprilie 2023
Tiana666, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Printul mostenitor stefan_ruxandra stefan_ruxandra buna seara. va prezint si eu o situatie care este destul de incalcita dar sper sa ma ajutati sa o rezolv. este vorba de mama mea ai carei parinti s-au ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu mama vitregă. care sunt cotele moștenitorilor? Istvan.S Istvan.S Bună. A murit socru care avea 3 copii (din prima căsnicie ) și nevasta care este mama vitregă a copiilor (nevastă din a doua căsnicie). Socru a dobândit ... (vezi toată discuția)
Mostenire Ruslana1 Ruslana1 Buna ziua. Situatie: tatal decedeaza si lasa mostenire copiilor si sotiei (sotia fiind mama vitrega a copiilor). Dupa un timp, are loc si decesul mamei. ... (vezi toată discuția)