Bună. A murit socru care avea 3 copii (din prima căsnicie ) și nevasta care este mama vitregă a copiilor (nevastă din a doua căsnicie). Socru a dobândit în timpul vieții 2 apartamente (în perioada de timp când nu era căsătorit ) iar cu a doua nevastă un cont bancar (pe care ea e inputernicită el fiind titular). A lăsat și un testament notarial că toate bunurile să se inpart între copii. Specific că au conviețuit 8 ani înpreuna. Întrebarea mea ar fii ce cotă parte moștenește fiecare. Vă mulțumesc pentru răspunsuri!
raluk0207
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Ideea e ca soția este moștenitor rezervatar și în aceasta calitate, poate solicita reductiunea testamentului pana la intregirea rezervei succesorale de 1/8.
Dacă nu are nici o problemă cu testamentul, la dezbaterea succesiunii poate da o declarație de renunțare la moștenirea sotului, urmând ca masa succesorala să se împartă între copii, astfel cum prevede testamentul.
Dar bunurile propriu nu devin comune, nu? Comun devine numa ce se dobândește pe timpul căsătoriei? Dacă un apartament se moștenește de la părinți, la decesul soț sau soție acest apartament e un bun moștenit și nui bun comun și nare trebuie inpartit.?
raluk0207
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Bunurile dobandite anterior căsătoriei și cele dobândite în timpul căsătoriei prin donație, moștenire, testament sunt bunuri proprii.
Si asa raman indiferent de durata casniciei.
Casa parintilor
Ghinda02
Daca apartamentul in care locuiesc este al parintilor mei, luat dupa Revolutie, pe numele amandorura voi mostenii vreun procentaj dupa moartea unuia din ... (vezi toată discuția)