avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua.
Situatie: tatal decedeaza si lasa mostenire copiilor si sotiei (sotia fiind mama vitrega a copiilor). Dupa un timp, are loc si decesul mamei. Intrebarea mea este, au drept copii sa mosteneasca averea mamei vitrege, avere ramasa dupa decesul tatalui?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ruslana1 , utilizator 16:10, 20 Aprilie 2015
Au drept de mostenire.
Multumesc pentru raspuns!
buna ziua.
copiii isi vor mosteni mama vitrega doar daca au fost adoptati de aceasta in timpul vietii sale. daca insa a fost doar sotia tatalui lor, fara a opera adoptia , la succesiunea defunctei au vocatie parintii acesteia in concurs cu fratii si surorile sale .
trebuie sa ne dati mai multe amanunte pentru a va putea raspunde prompt .
Au drept sa mosteneasca averea mamei vitrege mostenita de aceasta urmare decesului sotului(tatal copiilor),dar,la averea proprie a mamei vitrege au dreptul la mostenire numai daca au fost adoptati(infiati) in timpul casatoriei mamei vitrege cu tatal copiilor.
Copiii nu au dreptul sa o mosteneasca pe sotia tatalui lor daca nu au fost adoptati de aceasta, indiferent ce avere a mostenit mama lor vitrega si de la cine sau daca mama vitrega decedata nu a lasat un testament in favoarea acestora. ;)

Alte discuții în legătură

Moștenirea in cazul recăsătoriei Maria20211 Maria20211 Daca un bărbat cu doi copii a rămas văduv, s-a recăsătorit și cu a doua soție a mai avut un copil , cum se împarte averea la nepoții lui ? Copii ... (vezi toată discuția)
Succesiune mirela_ila mirela_ila A, UN PRIETEN A FOST CASATORIT 25 DE ANI CU ACTE IN REGULA, NU A AVUT COPII, IN URMA SOTIEI A RAMAS CU UN APARTAMENT SI CEVA TEREN , ACUM VREA SA FACA ... (vezi toată discuția)
Putin ajutor va rog Eduard1 Eduard1 Am o intrebare .... Tatal meu vitreg a decedat si acum mama vrea sa vanda casa. Mama era casatorita cu tatal vitreg si impreuna au dobandit acest imobil. ... (vezi toată discuția)