Buna ziua.
Situatie: tatal decedeaza si lasa mostenire copiilor si sotiei (sotia fiind mama vitrega a copiilor). Dupa un timp, are loc si decesul mamei. Intrebarea mea este, au drept copii sa mosteneasca averea mamei vitrege, avere ramasa dupa decesul tatalui?
Multumesc.
buna ziua.
copiii isi vor mosteni mama vitrega doar daca au fost adoptati de aceasta in timpul vietii sale. daca insa a fost doar sotia tatalui lor, fara a opera adoptia , la succesiunea defunctei au vocatie parintii acesteia in concurs cu fratii si surorile sale .
trebuie sa ne dati mai multe amanunte pentru a va putea raspunde prompt .
Au drept sa mosteneasca averea mamei vitrege mostenita de aceasta urmare decesului sotului(tatal copiilor),dar,la averea proprie a mamei vitrege au dreptul la mostenire numai daca au fost adoptati(infiati) in timpul casatoriei mamei vitrege cu tatal copiilor.
Copiii nu au dreptul sa o mosteneasca pe sotia tatalui lor daca nu au fost adoptati de aceasta, indiferent ce avere a mostenit mama lor vitrega si de la cine sau daca mama vitrega decedata nu a lasat un testament in favoarea acestora. ;)
Succesiune
mirela_ila
A, UN PRIETEN
A FOST CASATORIT 25 DE ANI CU ACTE IN REGULA, NU A AVUT COPII, IN URMA SOTIEI A RAMAS CU UN APARTAMENT SI CEVA TEREN , ACUM VREA SA FACA ... (vezi toată discuția)
Putin ajutor va rog
Eduard1
Am o intrebare .... Tatal meu vitreg a decedat si acum mama vrea sa vanda casa.
Mama era casatorita cu tatal vitreg si impreuna au dobandit acest imobil.
... (vezi toată discuția)