avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua.
Situatie: tatal decedeaza si lasa mostenire copiilor si sotiei (sotia fiind mama vitrega a copiilor). Dupa un timp, are loc si decesul mamei. Intrebarea mea este, au drept copii sa mosteneasca averea mamei vitrege, avere ramasa dupa decesul tatalui?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ruslana1 , utilizator 16:10, 20 Aprilie 2015
Copii nu au fost adoptati de catre mama (ea a fost doar sotia tatalui lor).
Ma refeream doar la averea mamei vitrege mostenita ca urmare a decesului sotului (tatal copiilor).
Multumesc pentru raspuns. Era vorba de averea mamei vitrege mostenita ca urmare a decesului sotului (tatal copiilor), nu la averea proprie a mamei vitrege.
repet ce am spus si mai devreme: copiii nu o vor mosteni pe mama vitrega, daca nu au fost adoptati de catre aceasta . nu au dreptul nici la averea ei proprie , nici la bunurile pe care dansa le-a mostenit in urma decesului sotului sau , respectiv tatal copiilor .
asa cum am spus deja, vocatie succesorala la succesiunea dansei au parintii sai in concurs cu fratii, surorile sale, iar in lipsa acestora, vor veni la succesiune celelalte calse de mostenitori .
Ultima modificare: Luni, 20 Aprilie 2015
Roxana alina Stancu , Avocat
Multumesc inca o data pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenirea in cazul recăsătoriei Maria20211 Maria20211 Daca un bărbat cu doi copii a rămas văduv, s-a recăsătorit și cu a doua soție a mai avut un copil , cum se împarte averea la nepoții lui ? Copii ... (vezi toată discuția)
Succesiune mirela_ila mirela_ila A, UN PRIETEN A FOST CASATORIT 25 DE ANI CU ACTE IN REGULA, NU A AVUT COPII, IN URMA SOTIEI A RAMAS CU UN APARTAMENT SI CEVA TEREN , ACUM VREA SA FACA ... (vezi toată discuția)
Putin ajutor va rog Eduard1 Eduard1 Am o intrebare .... Tatal meu vitreg a decedat si acum mama vrea sa vanda casa. Mama era casatorita cu tatal vitreg si impreuna au dobandit acest imobil. ... (vezi toată discuția)