avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Putin ajutor va rog
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Putin ajutor va rog

Am o intrebare .... Tatal meu vitreg a decedat si acum mama vrea sa vanda casa.
Mama era casatorita cu tatal vitreg si impreuna au dobandit acest imobil.
Si acum vine intrebarea .. Eu am drept la ceva parte din acest imobil sau nu am deoarece era tatal vitreg nu natural? ma refer din partea tatalui nu a mamei....

Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 18:43, 10 Ianuarie 2012
Indiferent daca era tatal vitreg aveti drept la mostenire la un loc cu mama dvs, in cote diferite.
Daca nu v a infiat nu aveti niciun drept, nu sunteti ruda cu el. O sa aveti la decesul mamei dvs. Mama dvs vine la mostenirea sotului in concurs cu copii dansului daca a avut firesti sau adoptati, in lipsa acestora, cu clasa a doua de mostenitori, parintii defunctului daca mai sunt in viata sau fratii si surorile acestuia, nepoti de frate sau sora daca primii sunt decedati pana la grad 4 inclusiv, in lipsa acestora cu clasa a treia de mostenitori sau a patra, in lipsa tuturor claselor de mostenitori, mama dvs v a culege intreaga mostenire. Iar la decesul acesteia dvs daca sunteti singurul mostenitor, singurul copil al mamei dvs veti culege mostenirea dansei.
Eduard1 a scris:

Am o intrebare .... Tatal meu vitreg a decedat si acum mama vrea sa vanda casa.


Da, mama poate sa vanda casa fara acceptul dvs, pentru ca nu ati fost infiata si nu aveti drept de mostenire dupa tatal vireg.
Dvs. nu aveti drept de mostenire decat la succesiunea mamei dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire copil vitreg romanasul romanasul Salutare, Am ceva nelamuriri ref. la o mostenire unei case. [b]Tatal meu vitreg [/b] are un copil din prima casatorie de care s-a despartit cand avea doar ... (vezi toată discuția)
Mostenire liviughita liviughita Tatal meu a decedat in 2001,el a fost casatorit legal cu mama mea din 1970. Dupa decesul tatalui meu ,am dezbatut mostenirea cu mama ,si conform legii a fost ... (vezi toată discuția)
Buna! ma numesc tibrea ionut si mai am un frate vitreg de tata,mama ... IONUT041 IONUT041 Buna! Ma numesc Tibrea Ionut si mai am un frate vitreg de tata,mama are un apartament si in contraculul apartamentului este trecut si tata-l meu vitreg,deci ... (vezi toată discuția)