Multumesc pentru raspunsul rapid.
Din pacate in regulamentul de ordine intern nu este specificat nimic, iar contract colectiv de munca nu exista.
Se pare ca legea este foarte aspra cu angajatii, pentru ca eu practic nu voi avea cand sa imi caut altceva de lucru, sau sa merg la interviuri. Ma gandeam ca este vreo portita sa imi iau acele zile de concediu, pentru ca de platit nu stiu cum o sa ii determin sa mi-l plateasca, avand in vedere ca noi nu ne-am luat inca salariile nici pe luna august.
:(
Cu stima,
C
As dori sa expun in cateva cuvinte problema mea, astfel incat sa nu va plictisesc, dar sa primesc totusi un raspuns care sa ma ajute.
Lucrez la o firma noua din ianuarie 2011 pe postul de reprezentant vanzari. Astazi m-a sunat seful meu sa imi spuna ca postul meu a fost desfiintat pe motiv ca sunt cheltuielile foarte mari cu zona si ca urmeaza sa primesc o informare, dar ca actele de concediere au fost facute acum cateva zile, eu urmand sa am un preaviz de 20 de zile din momentul in care au facut ei actele.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Au voie sa faca actele cu o data anterioara?
2. Ce drepturi am in erioada de preaviz?
3. Am dreptul la o plata compensatorie? Daca raspunsul este da, in ce baza si in ce cuantum?
4. Concediul neefectuat se plateste sau sunt obligati sa mi-l acorde in baza unei cereri?
5. Sa semnez actele de concediere antedatate sau pot sa cer refacerea actelor cu data la care am fost informata?