avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Activitate Simo15

Activitate Simo15

Multumesc pentru sfat, o sa incerc si asa.Sper sa primesc de la ei un raspuns cat mai curand.
Am fost la Primarie si acelasi raspuns, nu sunt acoperite de CIC1 cele 42 de zile care sunt obligatorii dupa nasterea copilului pana la intrarea in CIC2, numai dupa trecerea lor se acorda concediul si indemnizatia pentru crestere copil. Daca nasteam in 30.09.2011 puteam sa depun cererea de prelungire CIC1.
Am avut si legislatia cu mine dar ele asa stiu ca trebuie facut si nu ai cu cine discuta .
Asa se procedeaza la primaria Brasov.
O sa urmez procedurile lor, altfel cred ca risc sa raman fara concediu crestere copil si indemnizatie.
Nu a fost nimeni in situatia mea?
Si doamna de la AJPS mi-a spus ca plata indemnizatiei se face doar dupa trecerea celor 42 de zile,iar faptul ca CIC 1 se termina in 11.11.2011 ramane o perioada cum ar veni neacoperita.Eu cred ca nici ele nu stiu exact, orice e exceptie de la regula le da peste cap sau juristul care se ocupa de aceste dosare interpreteaza legea cum o intelege si el.
Da, o sa ma duc din nou la primarie , asa e la noi totul cat mai complicat.
Multumesc pentru raspuns.
Am fost si la AJPS iar doamna de acolo mi-a spus ca nu trec dintr-un CIC in altul deoarece intre nasterea celui de-al doilea copil si terminarea primului CIC nu sunt 42 de zile calendaristice. Chiar daca nasc in data de 03.11.2011 si primul CIC se termina in 11.11.2011, incepand cu data de 12.11.2011 intru in concediu de lauzie 42 de zile calendaristice dupa care pot sa intru in CIC2.
Vedem cum o sa trebuiasca sa procedez pana la urma si o sa va tin la curent. Legile astea!!!!!!!
A mai fost cineva in situatia mea in 2011?(sa nasca cu o saptamana inainte ca primul copil sa faca 2 ani) Cum s-a solutionat dosarul?
Buna din nou, am gasit in legea 577/2003 un paragraf de care se pare ca doamnele de la primarie tin cont si anume:

7) – În cazul mamei care se află în concediu pentru creşterea unui copil, perioadă în care naşte un altul, iar până la solicitarea concediului pentru creşterea acestuia din urmă au trecut cel puţin 42 de zile de la naştere (timp în care asigurata se află în continuare în concediu pentru creşterea primului copil), pentru acordarea concediului pentru creşterea celui de al doilea copil nu se cere efectuarea obligatorie a celor 42 de zile reprezentând concediu pentru lăuzie.

Atunci când mama renunţă la indemnizaţia pe care o primeşte pentru primul copil, în favoarea celei pentru al doilea copil, imediat după naşterea acestuia din urmă, pentru a beneficia de acest drept este obligatoriu să efectueze cele 42 de zile din concediul de lăuzie.

Am sunat la Agentia Judeteana pt Prestatii Sociale si ele au confirmat cele spuse de dumneavoastra, am sa ajung din nou la primarie iar apoi ma duc personal si la AJPS.
Multumesc mult.Mai incerc si maine la faimoasele doamne de la Serviciul asistenta si protectia sociala a copilului de unde am primit raspunsul postat anterior.
Doamnele de la primarie mi-au spus ca nu pot sa intru in CIC 2 pe baza unei noi cereri de prelungire a CIC 1 deoarece intre data la care nasc 07.11.2011 si data terminarii CIC 1 nu raman 42 de zile(cat ar fi concediul de lauzie). In lege nu am gasit lucrul acesta( in cazul in care persoana naste in timpul concediului de crestere copil)
Multumesc, asa intelesesem si eu din lege.
Buna ziua,
Ma aflu in urmatoarea situatie: sunt in concediu crestere copil pana la data de 11.11.2011, acum sunt insarcinata urmand sa nasc in 07.11.2011.
Doresc sa stiu daca se poate face trecerea dintr-un concediu in altul direct , doar pe baza unei cereri facuta catre primarie(conf.OUG nr.111/2010) sau trebuie luat concediu de lauzie incepand cu data de 12.11.2011.
Multumesc