avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Activitate auraioana

Activitate auraioana

Discuție succesiune
intr-un dosar de succesiune in care s-a facut o" incheiere de principiu "(nu stiu daca este corect termenul)si in care am calitatea de reclamat, a ramas de facut expertiza topo s-a fixat o suma pe care trebuia sa o plateasca ambele parti. Eu am platit partea mea dar reeclamanta nu a platit si nici nu a mai luat legatura cu aparatoarea sa de mult timp. Mentionez ca nu mai locuieste in tara.
Dupa ultima infatisare mi s-a cerut sa depun la dosar dovada ca am platit partea mea si ma intreaba daca vreau sa platesc si partea reclamantei.
Eu nu vreau acest lucru, nu au am deschis procesul si nici nu cunosc locatia si granitele terenurilor ce urmeaza sa fie masurate iar la prima intalnire cu epertul (care nu a stiut ca aceasta nu si-a platit partea)din partea reclamantei u a venit nimeni.Ce ma sfatuiti sa fac? Faptul ca ea nu a mai dat nici un semn de viata si aparatoarea ei nu stie nimic de ea ma ajuta cu ceva ? Se poate suspenda procesul si in ce conditii?
Discuție succesiune
bunici mei au avut 2 copii:tatal meu si matusa mea.
Tatal meu a decedat in 2001 si in 2003 bunici ne-au facu act de vanzare cumparare cu uzufruct mie si mamei mele pentru casa si terenul din jurul acesteia tocmai pentru ca nu aveau incredere in fica lor prin uzufruct isi asigurau dreptul de proprietate pe durata vietii iar cu bani incasati batranetile. Actul este facut prin notariat, este trecut pretul, ei doi recunosc ca au primit bani si eu ca minor am fast asistat de un curator numit de primarie. Transferul a fost operat crtea funcia si noi amplatit de atunci impozitele Problema ca nu s-a facut o chitanta sau alt inscris privind tranzactia banilor. Insa pot duce martori depune marturie (uni ca m-au inprumutat cu o anumita suma care imi mai era necesara, sau ca stiu de la bunic ca bani au fost dati.bunica a murit in 2009 si bunicul in 2010 .in tot acest timp matusa a fost in strainatate si a venit dupa decesele lor si dupa decesul bunicului a cerut deschiderea succesiuni.S-a la proces , in prima faza nu s-a legat de actul de vanzare insa acum cere si anularea lui pe motiv ca ar fi o donatie mascata si cere si reductiunea liberalitatilor .ce pot face pentru a ma apara?