avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

bunici mei au avut 2 copii:tatal meu si matusa mea.
Tatal meu a decedat in 2001 si in 2003 bunici ne-au facu act de vanzare cumparare cu uzufruct mie si mamei mele pentru casa si terenul din jurul acesteia tocmai pentru ca nu aveau incredere in fica lor prin uzufruct isi asigurau dreptul de proprietate pe durata vietii iar cu bani incasati batranetile. Actul este facut prin notariat, este trecut pretul, ei doi recunosc ca au primit bani si eu ca minor am fast asistat de un curator numit de primarie. Transferul a fost operat crtea funcia si noi amplatit de atunci impozitele Problema ca nu s-a facut o chitanta sau alt inscris privind tranzactia banilor. Insa pot duce martori depune marturie (uni ca m-au inprumutat cu o anumita suma care imi mai era necesara, sau ca stiu de la bunic ca bani au fost dati.bunica a murit in 2009 si bunicul in 2010 .in tot acest timp matusa a fost in strainatate si a venit dupa decesele lor si dupa decesul bunicului a cerut deschiderea succesiuni.S-a la proces , in prima faza nu s-a legat de actul de vanzare insa acum cere si anularea lui pe motiv ca ar fi o donatie mascata si cere si reductiunea liberalitatilor .ce pot face pentru a ma apara?

Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 21:42, 14 Septembrie 2011
Orice instrainare cu titlu oneros si cu pastrarea uzufructului care un descendent se prezuma a fi donatie deghizata.Cine v a sfatuit atunci sa faceti acest lucru nu v a sfatuit bine. Era mai bine un contract de intretinere cu uzufruct pentru bunicii dvs. Reductiunea liberalitatilor nu vad de ce o cere matusa, intai trebuie sa dovedesca ca e intr adevar donatie si apoi sa ceara reductiunea daca depaseste cotitea disponibila. Actul de vanzare cumparare in mod normal trebuie sa cuprinda si chitanta descarcatoare de primire a pretului. Nu aveti contul in care i ati virat banii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare cu clauza uzufruct viager F1PAR2 F1PAR2 Buna seara. Am si eu o problema. In vara anului 2004 am cumparat o bucata de teren de la bunica mea , cu conditia de a ma folosi dupa ce moare ea, eu neavind ... (vezi toată discuția)
Vocatie succesorala. reprezentarea ContSters297911 ContSters297911 Buna ziua fiind 3 copii la parinti, unul dintre copi decedeaza, cum se imparte mostenirea persoana decedata avand la randul ei 2 copii ... (vezi toată discuția)
Sora mamei mele nu are copii, iar din partea soțului are nepoți de la frații lui. ea vrea să-mi doneze cu uzufruct o casă, poate fi atacată donația de ceilalți nepoți? grigorescumarga grigorescumarga Buna seara,sora mamei (matusa mea) nu are copii iar din partea sotului are nepoti de la fratii acestuia,vrea sa-mi vanda o casa la tara cu contract de vanzare ... (vezi toată discuția)