Sora mamei mele nu are copii, iar din partea soțului are nepoți de la frații lui. Ea vrea să-mi doneze cu uzufruct o casă, poate fi atacată donația de ceilalți nepoți?
Buna seara,sora mamei (matusa mea) nu are copii iar din partea sotului are nepoti de la fratii acestuia,vrea sa-mi vanda o casa la tara cu contract de vanzare cumparare prin donare cu usufruct.Intrebarea este poate fi atacata de ceilalti nepoti? Multumesc frumos.
Buna dimineata. Donatia poate fii atacata, actul de vanzare-cumparare este varianta cea mai sigura.
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Fals.
Poate fi "atacata" si vânzarea, ba mai mult este chiar anulabila daca pretul este stabilit fara intentia de a fi platit.
Un cazul de fata este sigura și donația.
Donatorul nu are moștenitori rezervatari.
Nu este falsa informatia. Este vorba de uzufruct. "Dreptul de uzufruct este acel drept real principal derivat, esenţialmente temporar, asupra bunului sau bunurilor ce aparţin în proprietatea altei persoane, care conferă titularului său, numit uzufructuar, atributele de posesie şi folosinţă, cu obligaţia de a le conserva substanţa şi de a le restitui proprietarului la încetarea uzufructului"