avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Activitate user3

Activitate user3

multumesc frumos!
mai exact:

"condamnă la o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie. Interzice inculpatului drepturile prevăzute de art. 64 lit.a teza a II-a şi lit.b cod penal, pe durata şi în condiţiile art.71 cod penal. În temeiul art. 861 C.pen., dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate inculpatului, pe o durată de 6 ani, termen de încercare stabilit în condiţiile art. 862 C.pen. În temeiul art. 863 alin.1 C.pen., pune în vedere inculpatului să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la datele fixate la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Bucureşti; b) să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; c) să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; d) să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele sale de existenţă. Datele prevăzute la literele b) – d) se comunică Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Bucureşti. În temeiul art. 863 alin.3 lit. a C.pen., impune inculpatului obligaţia de a desfăşura în primele 12 luni ale termenului de încercare o activitate neremunerată, pe o durată de 100 de ore, al cărei conţinut, precum şi instituţia la care va fi prestată activitatea, vor fi stabilite de Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Pune în vedere inculpatului dispoziţiile art. 864 C.pen., referitoare la situaţiile care atrag revocarea suspendării executării pedepsei, respectiv săvârşirea unei noi infracţiuni înăuntrul termenului de încercare sau neîndeplinirea, cu rea-credinţă, a măsurilor de supraveghere impuse şi a obligaţiilor stabilite prin prezenta hotărâre. În baza art. 71 alin 5 Cod penal suspendă executarea pedepsei accesorii pe durata termenului de încercare. "
Buna ziua,

Va rog respectuos, daca se poate, sa imi explicati ce anume nu ai voie sa faci pe durata termenului de incercare. Pedeapsa s-a primit pentru o fapta de talharie. Stiu ce inseamna termenul de incercare, de asemenea sunt constienta ca orice alta tentativa de furt, talharie nu este permisa.
Mai exact nedumerirea mea este daca: o amenda RATB...sau iesirea in locuri publice pe timp de noapte...etc pot reprezenta "probleme" pentru o persoana aflata in acest termen de incercare.
Exista o astfel de "lista" cu ce nu e bine sa faci?

Multumesc anticipat.
Va multumesc mult pentru amabilitate.
Speram sa existe ceva "scris" care sa ma ajute. Am inteles ca se aplica tot felul de "legi nescrise" in blocul acela si a aparea cu o persoana in plus la intretinere (din diferite motive) nu este ceva iesit din comun.
Adeverinta mi-a emis-o administratorul blocului in care m-am mutat.

Multumesc,
Buna ziua,
Situatia se prezinta in felul urmator: am locuit in casa mamei mele. Acum aprox. un an de zile m-am mutat, fara a-mi schimba si adresa in buletin (am facut insa cerere de scoatere de la intretinere). In week-end vin la mama in vizita si raman peste noapte (vineri-duminica). Vecinii s-au revoltat pe motiv ca vin destul de des si trebuie sa ma treaca la intretinere din nou. S-a solicitat initial o adeverinta prin care sa dovedesc ca platesc intretinere la noul domiciliu. Am adus-o. La o saptamana dupa ce am inmanat-o administratorului, mi s-a spus ca nu foloseste la nimic adeverinta pentru ca nu mi-am facut mutatia la noul domiciliu si figurez ca locuind in casa mamei.
Am marea rugaminte, daca se poate, sa ma ajutati cu un raspuns: Au dreptate dansii in legatura cu adresa din buletin si "nevalabilitatea" adeverintei de plata a contributiilor la alta adresa?
Daca da, va multumesc frumos pentru lamurire.
Daca nu, va rog mult sa ma invatati ce si unde sa caut sa lamuresc neplacuta problema.

Multumesc frumos!