avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Adresa din buletin obliga la plata cotelor de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Adresa din buletin obliga la plata cotelor de intretinere?

Buna ziua,
Situatia se prezinta in felul urmator: am locuit in casa mamei mele. Acum aprox. un an de zile m-am mutat, fara a-mi schimba si adresa in buletin (am facut insa cerere de scoatere de la intretinere). In week-end vin la mama in vizita si raman peste noapte (vineri-duminica). Vecinii s-au revoltat pe motiv ca vin destul de des si trebuie sa ma treaca la intretinere din nou. S-a solicitat initial o adeverinta prin care sa dovedesc ca platesc intretinere la noul domiciliu. Am adus-o. La o saptamana dupa ce am inmanat-o administratorului, mi s-a spus ca nu foloseste la nimic adeverinta pentru ca nu mi-am facut mutatia la noul domiciliu si figurez ca locuind in casa mamei.
Am marea rugaminte, daca se poate, sa ma ajutati cu un raspuns: Au dreptate dansii in legatura cu adresa din buletin si "nevalabilitatea" adeverintei de plata a contributiilor la alta adresa?
Daca da, va multumesc frumos pentru lamurire.
Daca nu, va rog mult sa ma invatati ce si unde sa caut sa lamuresc neplacuta problema.

Multumesc frumos!
Ultima modificare: Miercuri, 14 Septembrie 2011
user3, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 17:53, 15 Septembrie 2011
ideal ar fi pe langa adeverinta, care habar nu am cine a putut sa va-o emita....
cel mai bine ar fi fos sa aveti domiciliul flotant acolo unde spuneti ca locuiti in cea mai mare parte a saptamanii...
Acest lucru ar justifica faptul ca va vizitati mama in weekend iar statornic locuiti in acel loc...
In caz nontrar nu prea sunt sanse sa dovediti ca nu a-ti locui acolo...
Cu stima
Adeverinta mi-a emis-o administratorul blocului in care m-am mutat.

Multumesc,
solicitati in scris presedintelui sa va scoata de la cheltuieli, luati nr de inregistrare

daca la urmatoarea lista de plata ( atentie la luna) apareti din nou de plata, contestati in scris presedintelui in termen de 10 zile de la afisare a listei

daca nu se rezolva, reclamati la primarie

scuuce maxim!
Scoaterea de la plata cotelor de intretinere se face pe baza notificarii scrise catre presedintele asociatiei ca nu mai locuiti acolo.

Faptul de a va fi ceruta o adeverinta ca locuiti in alta parte este abuziva si prosteasca....pentru ca dv. va puteati muta intr-o padure, sau in canalele orasului in care locuiti .....sau sa va mutati in Bulgaria intr-un cort pe malul Dunarii. Cine sa va dea adeverinta in aceste cazuri? Cine este el, administratorul blocului, sa va ceara dv. adeverinta despre unde locuiti? El trebuie sa ia la cunostinta ca nu mai locuiti acolo. Si in plus de asta ar trebui sa stie ca a va pune la plata cotelor trebuie sa demonstreze el, nu dv., ca locuiti la parinti mai mult de 15 zile pe luna. Unde sunt aceste dovezi? Sunt consemnate undeva in contraargumente la notificarea dv. de scoatere de la plata cotelor de intretinere?
Ma indoiesc ca are asemenea dovezi scrise, video, etc.

Pe langa ca sunt stupizi acesti oameni mai sunt si rai. De fapt, una fara alta nu se prea poate!

Nu are nicio legatura adresa din buletin cu plata cotelor de intretinere - tocmai v-am ilustrat de ce.
Va multumesc mult pentru amabilitate.
Speram sa existe ceva "scris" care sa ma ajute. Am inteles ca se aplica tot felul de "legi nescrise" in blocul acela si a aparea cu o persoana in plus la intretinere (din diferite motive) nu este ceva iesit din comun.

Alte discuții în legătură

Ajutor caldura + scoatere persoane de la plata intretinerii-urgent! ralwca ralwca Am depus dosarul pentru subventia la caldura in sistem centralizat si mi-a fost refuzat pe motiv ca sotul meu nu are in buletin aceeasi adresa, dar noi locuim ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare adeverinta asociatie proprietari Bianca_87 Bianca_87 Buna seara. Ma confrunt si eu cu urmatoarea situatie. Cu 6 ani in urma am depus la ADP Sector 2 cerere pentru a mi se aloca un loc de parcare. In sfarsit ... (vezi toată discuția)
Scoatere permanenta de la intretinere ariadna661 ariadna661 Buna ziua Am achizitionat un apartament in luna dec 2013 si urmeaza sa ma mut definitv la adresa respectiva din martie 2014. As dori sa stiu daca este ... (vezi toată discuția)