avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Scoatere permanenta de la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Scoatere permanenta de la intretinere

Buna ziua

Am achizitionat un apartament in luna dec 2013 si urmeaza sa ma mut definitv la adresa respectiva din martie 2014. As dori sa stiu daca este suficient sa fac o cerere de scoatere de la intretinere pe perioada nedeterminata intrucat voi locui la o alta adresa sau trebuie sa aduc si ceva dovezi in acest sens.

Precizez ca apartamentul in care locuiesc acum este proprietatea parintilor mei.

Multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 14 Ianuarie 2014
ariadna661, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:48, 18 Ianuarie 2014
Este de ajuns sa depuneti la presedintele asociatiei o cerere de scoatere de la intretinere pe o periopada nedeterminata .
Cu scopul calcularii corecte a cotelor individuale de intretinere,este necesar sa realizati o informare oficiala a presedintelui de asociatie de proprietari,informare in dublu exemplar,dintre care unul sa ramana la dv cu dovada inregistrarii
Chiar daca nu veti locui efectiv in apartamentul proprietatea dv,va trebui sa achitati c/v cota parte
O simpla cerere este suficienta (nu cu numar de inregistrare, nu dublu exemplar ca nu plecati pe luna), nu trebuie sa aduceti dovada unde o sa locuiti. Dar atentie, daca in aceasta perioada renovati apartamentul si aveti oameni care fac acest lucru, este posibil sa va treaca si 1-2 persoane la intretinere, deoarece vor folosi ascensorul (daca condominiu are ascensor), vor face gunoi, etc.
Dar cheltuielile care se repartizeaza pe cota-parte indiviza le veti suporta indiferent daca locuiti sau nu in apartament!
Va multumesc pentru raspunsuri. In apartament vor locui in continuare 2 persoane care vor achita cotele de intretinere. Apartamentul nu este proprietatea mea si nu avem lift.
Nu vad de ce ar trebui sa achit cota parte indiviza daca eu nu voi mai locui deloc la acea adresa si imi voi achita toate cotele la o alta adresa. Inclusiv buletinul va fi pe noua adresa.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Ianuarie 2014
ariadna661, utilizator
Pentru ca aceste cheltuieli sunt pentru cota-parte indiviza din proprietatea dv. Deci sunt cheltuieli aferente proprietatii, nu locuirii acolo.

Alte discuții în legătură

Penalizari la fondul de rulment danny78 danny78 De la inceput tin sa specific faptul ca eu inca nu locuiesc in apartamentul respectiv ( nu este trecuta nici o persoana la intretinere ). Este normal sa mi se ... (vezi toată discuția)
Plata asociatie simonasimona simonasimona de doi ani nu mai locuim la garsoniera, am facut cerere sa ne scoata de la plata asociatiei dar noi platim in continuare cheltuieli administrativesi apa ... (vezi toată discuția)
Asociatii proprietari. cheltuieli intretinere Wuwwus Wuwwus Va rog sa-mi spuneti cum sunt repartizate cheltuielile de intretinere pe care trebuie sa le achite un proprietar, care nu a locuit in apartament in luna ... (vezi toată discuția)