Va rog sa-mi spuneti cum sunt repartizate cheltuielile de intretinere pe care trebuie sa le achite un proprietar, care nu a locuit in apartament in luna respectiva (0+1 notat ca nr. de persoane). Multumesc anticipat.
Cheltuieli care se repartizeaza pe numar de persoane: electricitatea, gazele si salubritatea. Daca absenteaza acestea nu ii sunt repartizate.
Cheltuieli care se repartizeaza pe cota-parte indiviza (pe suprafata): ascensorul, salariile, lucrari de intretinere si reparatii ale proprietatii comune, cheltuieli administrative, caldura necontorizata sau caldura la comun pentru cazul caldurii contorizate cu repartitoare, pierderi de apa, interfon, supraveghere video, fond de rulment, fond de reparatii. Acestea se repartizeaza chiar daca nu locuieste in apartament.
Cheltuieli repartizate in functie de consum nu se repartizeaza considerandu-se ca lipsind, nu consuma.
Completare la raspunsul lui D-soara sau D-na Elga.
Consumurile de utilitati, deasemeni si pierderile se platesc pe numar de persoane ce au locuit efectiv in luna pentru care se intocmeste lista de plata.
Ar mai fi de adaugat, la pierderi este si in functie cum s-a stabilit in Adunarea Generala a Proprietarilor; pe nr. de persoane sau pe p% din consumul fiecarui proprietar...
Iar celelalte cheltuieli se repartizeaza pe cota-parte indiviza de proprietate ce revine fiecarui proprietar.
Sper Elga sa nu se supere pe mine ca am completat raspunsul..=D>
Am dat un raspuns schematic, bineinteles ca pierderile se repartizeaza in functie de cum se stabileste in asociatie (recomandarea ANRSC este in functie de cota-parte indiviza, de aceea le-am bagat la acele cheltuieli).
Cat despre consumuri contorizate nu-i poti pune unei persoane care lipseste ceva consum pentru ca e normal sa te gandesti ca nu consuma daca nu sta acolo. Pierderile individuale se regularizeaza atunci cand da citirea indecsilor.
In rest nu mai am de adaugat nimic.
Nu ma supar deloc pentru completari. :bow:
Plus ca oamenii au dreptul sa-si spuna parerea, dar personal cer, de cele mai multe ori, argumentarea opiniilor, atunci cand exista prevederi legale.
Consum pausal
marida
Pentru o asociatie de proprietari din Bucuresti, care este consumul pausal pentru apartamentele necontorizate la apa rece si apa calda? Exista o lege in care ... (vezi toată discuția)
Consum apa pausal
Anca07
S-a hotarat in adun.generala sa se verifice contoarele de apa individuale montate acum 5 ani. Sunt 12 proprietari care nu vor sa le verifice si nici sa le ... (vezi toată discuția)