avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Adresa din buletin obliga la plata cotelor de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Adresa din buletin obliga la plata cotelor de intretinere?

Buna ziua,
Situatia se prezinta in felul urmator: am locuit in casa mamei mele. Acum aprox. un an de zile m-am mutat, fara a-mi schimba si adresa in buletin (am facut insa cerere de scoatere de la intretinere). In week-end vin la mama in vizita si raman peste noapte (vineri-duminica). Vecinii s-au revoltat pe motiv ca vin destul de des si trebuie sa ma treaca la intretinere din nou. S-a solicitat initial o adeverinta prin care sa dovedesc ca platesc intretinere la noul domiciliu. Am adus-o. La o saptamana dupa ce am inmanat-o administratorului, mi s-a spus ca nu foloseste la nimic adeverinta pentru ca nu mi-am facut mutatia la noul domiciliu si figurez ca locuind in casa mamei.
Am marea rugaminte, daca se poate, sa ma ajutati cu un raspuns: Au dreptate dansii in legatura cu adresa din buletin si "nevalabilitatea" adeverintei de plata a contributiilor la alta adresa?
Daca da, va multumesc frumos pentru lamurire.
Daca nu, va rog mult sa ma invatati ce si unde sa caut sa lamuresc neplacuta problema.

Multumesc frumos!
Ultima modificare: Miercuri, 14 Septembrie 2011
user3, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 17:53, 15 Septembrie 2011
Buna ziua!
Ar mai fi o cale de actiune, pentru situatia in care facturarea este individuala, nu pe asociatia de proprietari. Aceasta consta in formularea unei cereri scrise catre asociatia si inregistrarea acesteia la asociatia de proprietari. Cu un exemplar al cererii continand semnatura administratorului si stampila asociatiei mergeti la furnizorii de servicii. Va pot lua in consideratie cererea, la facturare.
Referitor la ultimul raspuns postat, e bine de stiut ca intr-o asociatie de propriertari, ceea ce se afiseaza pe lista de plata, este repartizarea facuta de administratorul asociatiei si nu de furnizori. Furnizorii au contracte cu asociatiile si nu cu fiecare apartament in parte pentru utiltatile repartizate pe lista lunara de plata.

La subiectul initial: cei care administreaza si conduc asociatia respectiva nu cunosc legislatia, nu stiu sa o interpreteze, nu au experienta, nu vor sa gandeasca...
Introducerea sau scoaterea unor persoane de la cheltuielile de intretinere lunare este reglementata de HG 1588/2007 din care redau un fragment (art.17) ce se refera la atributiunile comitetului executiv:
r) stabileşte cotele de participare pe persoană la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul în clădire şi pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe lună; stabileşte perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriaşii, pot solicita în scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoană şi care trebuie să fie de cel puţin 15 zile pe lună, conform hotărârii adunării generale;


Sunt unii care pleaca in excursie, concediu in tara sau strainatate, altii isi trimit copii in vacanta la bunici in satele patriei, altii se duc la munca in alte localitati sau in strainatate. Pai de unde sa aduca acestia adeverinte si dovezi aberante cerute de oameni nepriceputi!?

Solutia: proprietarii sa studieze legislatia pentru asi cunoaste drepturile si obligatiile si sa participe la adunarea generala unde sa aleaga oameni priceputi in conducerea unei asociatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor caldura + scoatere persoane de la plata intretinerii-urgent! ralwca ralwca Am depus dosarul pentru subventia la caldura in sistem centralizat si mi-a fost refuzat pe motiv ca sotul meu nu are in buletin aceeasi adresa, dar noi locuim ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare adeverinta asociatie proprietari Bianca_87 Bianca_87 Buna seara. Ma confrunt si eu cu urmatoarea situatie. Cu 6 ani in urma am depus la ADP Sector 2 cerere pentru a mi se aloca un loc de parcare. In sfarsit ... (vezi toată discuția)
Scoatere permanenta de la intretinere ariadna661 ariadna661 Buna ziua Am achizitionat un apartament in luna dec 2013 si urmeaza sa ma mut definitv la adresa respectiva din martie 2014. As dori sa stiu daca este ... (vezi toată discuția)