In lista cheltuielilor administrative a asociatiei de proprietari din care fac parte se afla si plata concediului neefectuat de catre administratorul blocului (care este inca angajat in cadrul asociatiei). Am sesizat verbal atat administratorul cat si presedintele despre faptul ca in conformitate cu Art 146 al.4 al Codului muncii concediul de odihna neefectual se plateste doar in cazul incetarii contractului de munca, insa ambii sunt de parere ca el se poate plati si in cazul in care ramai angajat, daca nu ai efectuat concediul.
Voi face aceeasi sesizare si in scris, pentru a avea un raspuns oficial de la presedinte, insa sunt de parere ca si in urma sesizari scrise voi primi acelasi tip de raspuns (ca plata concediului s-a facut legal). As vrea sa stiu pe cine ar trebui sa sesizez in aceasta situatie: ITM sau serviciul care se ocupa cu relatia cu Administratiile de proprietari din cadrul primariei?
Multumesc pentru raspuns.
Cum pot notifica vanzatorul in scris (pentru a avea o proba)? Durata procesului ma intereseaza informativ. Un an? cateva luni?
Ma confrunt cu urmatoarea situatie:
Am vrut sa cumpar un apartament prin programul Prima Casa. La notariat, inainte de incheierea antecontractului, proprietarul mi-a spus ca este posibil ca apartamentul sa prezinte risc seismic. De aceea, am scris in antecontract urmatoarea clauza: "In cazul in care se ca dovedi ca apartamentul se afla intr-un imobil cu risc seismic promitenta vanzatoare va returna promitentului cumparator avansul achitat de acesta, in termen de cel mult 30 de zile, fara nici un fel de alte pretentii."
Dupa incheierea antecontractului am aflat de pe internet ca intr-adevar, imobilul prezinta risc seismic. Am cerut anularea antecontractului, cu restituirea avansului, insa vanzatorul a refuzat restituirea avansului, si mi-a spus ca trebuie sa dovedesc faptul ca imobilul prezinta risc seismic.
Am depus o adresa catre PMB prin care solicit informatii referitoare la existenta/inexistenta riscului seismic al acelui imobil. Mi s-a oferit de la Directia Generala Dezvoltare si Investitii urmatorul raspuns: "Imobilul situat in Mun. Bucuresti, Sextor x, Adresa XXX, a fost expertizat tehnic in anul 1996 din punct de vedere a l riscului seismic, de catre expertul tehnic atestat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului d-nul ing. XXX, prin SC XXX SRL si a fost incadrat in categoria de urgenta U2 fara a fi incadrat intr-o clasa de risc seismic."
Si dupa ce i-am spus ca am aceasta dovada vanzatorul refuza sa imi inapoieze avansul (nu vrea sa se prezinte la notar pentru rezilierea antecontractului).
Intrebarile mele sunt:
Pot obtine avansul fara a-l da in judecata pe proprietar?
Daca nu se poate altfel, am sanse sa castig procesul? Cam cat ar dura?
Pana la inceperea/solutionarea procesului, pot sa obtin o interdictie de vanzare a apartamentului prin prezentarea la notar cu antecontractul si dovada eliberata de PMB?