avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata concediu neefectuat Administrator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata concediu neefectuat Administrator

In lista cheltuielilor administrative a asociatiei de proprietari din care fac parte se afla si plata concediului neefectuat de catre administratorul blocului (care este inca angajat in cadrul asociatiei). Am sesizat verbal atat administratorul cat si presedintele despre faptul ca in conformitate cu Art 146 al.4 al Codului muncii concediul de odihna neefectual se plateste doar in cazul incetarii contractului de munca, insa ambii sunt de parere ca el se poate plati si in cazul in care ramai angajat, daca nu ai efectuat concediul.

Voi face aceeasi sesizare si in scris, pentru a avea un raspuns oficial de la presedinte, insa sunt de parere ca si in urma sesizari scrise voi primi acelasi tip de raspuns (ca plata concediului s-a facut legal). As vrea sa stiu pe cine ar trebui sa sesizez in aceasta situatie: ITM sau serviciul care se ocupa cu relatia cu Administratiile de proprietari din cadrul primariei?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 20:16, 29 August 2014
Sesizati mai bine serviciul din primarie (ca de semnalati la ITM nu va fi bine la asociatie) si le mentionati ca Art.146, al 4 din Codul Muncii nu are efect in cadrul asociatiei deoarece "mentalitatea unora este ca administratorul trebuie sa lucreze 24 ore din 24 ore, in 7 zile din 7 zile timp de 12 luni consecutive, fara alte drepturi" altfel risca sa piarda locul de munca.
Ba sa se duca la ITM sa vedem si noi ce se intampla ca sunt curios. Precis administratorul nu e angajat cu contract de munca si nici femeia de srciciu si nici nu platesc taxe si impozite si nici nu au Actele in regula. Sa mearga sa mearga. Dupa sa ne spuneti si noua ce s-a intamplat.
Presupunand ca administratorul are CIM i se aplica prevederile Codului Muncii.
Asadar concediul de odihna trebuie efectuat, angajatorul este obligat sa i-l acorde, fie integral, fie impartit in mai multe transe, iar de platit nu se poate plati decat, conform art.146 (4) la incetarea contractului de munca in cazul si numai pentru ce nu a fost efectuat din CO.

In aceasta privinta ITM-ul va poate da raspunsul de specialitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile angajatului in urma depunerii demisiei LindaR LindaR Buna ziua, situatia pe care o voi enunta este una speciala si implica mai multe aspecte, respectiv probleme. Este vorba de un angajat cu o vechime de 24 de ... (vezi toată discuția)
Refuz concediu ciolpi ciolpi Sunt presedintele unei Asociatii de proprietari, iar printre personalul angajat cu contract de munca la asociatie, avem un intendent care a solicitat in scris ... (vezi toată discuția)
Cerere concediu Ing3ras Ing3ras Imi poate refuza seful cererea de concediu ? Si daca da, cate astfel de cereri in poate refuza ? Multumesc ! (vezi toată discuția)