avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Activitate stefan_c

Activitate stefan_c

Buna seara,
Am achizitionat pe 19.11.2012 o casa de marcat (419 lei) de la, probabil, cea mai mare firma din domeniu de la noi, impreuna cu un sertar de bani (180 lei).
Casa mi-a fost livrata de un angajat al firmei impreuna cu factura in original si pasii pentru fiscalizarea pe care o fac ei cand ii chem dar fara sertarul de bani.
In acel moment i-am spus domnului ca nu o sa ii semnez pe factura ca am primit produsele pentru ca nu era si sertarul iar dansul a zis ca e ok si daca nu o semnez / stampilez ca rezolvam cand vine pentru fiscalizare.
Ulterior a trebuit sa inchid punctul de lucru si nu am mai reusit sa fiscalizez casa de marcat.
Acum putin timp cand am facut curat in depozit am gasit-o si i-am contactat pe cei care mi-au vandut-o si le-am amintit de sertarul de bani si i-am intrebat daca nu au un buy-back pentru casa de marcat.
Raspunsul a fost:

"
Buna ziua
Termenul maxim pentru depunerea unei reclamaţii în legătură cu un eveniment reclamat este de 30 de zile calendaristice de la data emiterii facturii fiscale. La sfârşitul acestei perioade, evenimentul reclamat este considerat ca fiind în mod irevocabil acceptat.
In baza noastra de date figurati cu livrare in data de 21.11.2012: casa de marcat Orgtech Lili, sertar de bani mediu si Placuta Adaos Comercial Practicat.
Casele de marcat pot fi preluate in regim buy back numai daca a fost predata memoria si apoi anulat Nr Ordine de la Finante.
Putem prelua numai case de marcat marca Datecs. "

I-am explicat doamnei ca produsul nu a fost livrat si ca un control al facturilor si al stocului ar arata ca am dreptate. Dupa un schimb de replici (eu foarte politicos si proactiv , dansa foarte expeditiva) am cedat pentru ca aveam prea multe lucruri.

Intrebarile mele sunt:
1. Stiu ca e vorba doar de 180 lei ca si bani dar mai mult gestul m-a deranjat.. are rost sa angajez un avocat care sa le bage mintile in cap si sa ii puna sa il plateasca si pe el?
2. Ce pot face cu casa de marcat daca nu a fost inregistrata la finante? O pot vinde mai departe? Daca da, cui si cu ce valoare?

Multumesc!
Buna ziua!

Anul trecut in vara am pornit un SRL-D fara dorinta de a atrage acei 10.000 euro ci doar de a beneficia de OUG 6/2011 Art. 5 punctul (c) stipuleaza faptul ca SRL-urile debutante sunt scutite de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate de angajatori, in limita a 4 angajati.

Contabilul imi tot trimite op-uri cu valori pentru bugetul de stat si fd speciale ca la un SRL normal si spune ca nu stie exact ce ar trebui sa platesc si ce nu asa ca sa le platesc pe toate.

Pana acum am platit doar 470 lei la bugetul de stat si 1880 lei la fd speciale si mai sunt cca 8000 lei de platit datorii (conform unei calculatii pentru un SRL simplu) si nu vreau sa platesc mai mult decat trebuie.

aippimm-ul nu are un site la zi iar la numarul de telefon si la adresa de pe site nu dau de nimeni (ulterior am aflat ca s-au mutat de la adresa pentru ca nu i-am gasit acolo...... seriozitate maxima! ).

va rog sa ma ajutati sa elucidez acest mister!
multumesc!

Later Edit:
Dau un exemplu concret:
Unul din angajati are salariul net 1000 lei. Ce impozite trebuie sa plece de la mine din firma pentru el?
Problema este in felul urmator: acum 3 luni am facut firma cu sediul social in apartamentul in care locuies si vreau sa inregistrez un punct de lucru intr-un depozit cu care deja am contract pe firma de pe 24.06.2011 si am platit eu, ca persoana fizica, chiria.
Contractul de inchiriere este facut cu proprietarul spatiului. Eu am in momentul acesta urmatoarele documente:
1.contractul de inchiriere (incheiat pe 24.06.2011)
2.anexa cu planul locului si delimitarea spatiului inchiriat
3.copie dupa cui-ul lor
4.declaratie pe propria raspundere data in temeiul prevederilor art. 15 alin. 1 lit b din legea nr 359/2004 etc
5.o cerere pentru inregistrarea de la registrul comertului
6.hotararea aga si anexa facuta cu word count.
Mai am nevoie si de copie dupa contractul de proprietate de la sc stela sa?
Are ceva daca contractul a fost facut pe 24.06 si eu abia acum il inregistrez? chiria am platit-o din buzunarul meu nu din al firmei.
Va multumesc frumos pentru atentie si timp!

Cu respect,
Stefan.