da dar ei mi-au spus ca contractul meu se incheie de drept pe 25 oct si am primit si o comunicare cu acest fapt, am inteles ca am inceput activitatea doar de la data de 5 oct , si de asta scrie in contract ca incepe de la 5 oct . ei mi-au spus ca mi-au facut angajarea cu data de 25 normal,
buna seara, am intrebat la angajator de ce trebuie sa stau pana pe 25 oct la serviciu si mi s-a spus ca ei m-au angajat cu data de 25 cred ca din sept , nu am inteles prea bine.am prins o per de 2 sapt din contractul fetei care este in postnatal si de asta mi se termina pe 25 oct 2011. dar pe contractul meu scrie doar ca incepe de la 05.oct 2009 si nu scrie pana cand. mie nu mi-au spus de la inceput nimik , doar mi-au dat o copie a contractului si atat. nu am prea inteles bine cum mi-au explicat.
si la perioada asta din 05.10.2011 pana pe 25 oct m-am gandit eu ca poate fi perioada de preaviz, dar de ce daca contractul ar trebui sa se incheie pe 5 oct, de ce mai e nevoie de preaviz, eu nu am facut nici un preaviz, si de asta nu inteleg ce e cu per asta, dar am sa merg sa intreb.va multumesc frumos
dar nu am nici un act aditional de prelungire a contractului , am doar o copie a contractului in care nu scrie nimic de prelungire.deci trebuie sa merg la resurse umane la angajator. nu prea am experienta si mi-e sa nu semnez ceva si dupa aceea sa pierd si somajul.
va multumesc pentru raspuns, as mai avea niste intrebari daca doriti sa ma ajutati.
contractul meu de munca a inceput de la data de 05.10.2009 si acum pe 5 octombrie se inplinesc 2 ani. Am fost anuntata ca am sa mai lucrez pana pe 25 octombrie inclusiv si nu inteleg de ce daca contractul meu se incheie pe 5 oct .? as fi inteles ca e perioada de preaviz care e de 20 zile, dar eu nu am semnat si nu am facut nici un preaviz..sau nu stiu ca inca nu am apucat sa intreb mai multe caci am avut concediu si doar de sapt viitoare incep lucrul.nu inteleg de ce trebuie sa lucrez pana pe 25 oct.? colegii, cunostinte imi spun ca daca lucrez mai mult de data de 5 oct pierd somajul. Nu stiu cum sa procedez, nu am mai fost in situatie.
buna ziua, am lucrat pe perioada determinata 2 ani in locul unei mamici care a fost in postnatal,iar ulterior a mai nascut o fetita, dar angajatorul nu imi mai prelungeste contractul . vroiam sa stiu daca pot beneficia de somaj? daca poate cineva sa imi raspunda , va multumesc