avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Activitate busbitza

Activitate busbitza

Am primit de curand decizia de pensionare si am cerut sa imi fie inmanat si buletinul de calcul. Firma la care am lucrat in ultimii 27 de ani mi-a dat adeverinte de venit doar pana la 1 aprilie 2001, dupa aceasta data scriind ca toate inregistrarile le are si Casa de Pensii. Comparand cu ce fluturasi de salariu am mai pastrat, am constatat ca in 4-5 luni din fiecare an mi s-au luat in considerare sume contributive mult mai mici decat erau scrise in fluturasi. La lunile in care este trecut venitul real, in coloana "Tip perioada" scrie "CM". La lunile in care sunt trecute venituri ridicol de mici, pe aceasta coloana scrie "ITM". Nu inteleg ce se intampla, ma puteti ajuta? Multumesc!
Răspuns la discuția Legea 290/despagubiri ANRP
Cum ati depus dosarul la ANRP? Daca l-ati depus personal era obligatoriu sa va dea un numar de ordine.
Daca l-ati trimis prin posta cu confirmare de primire, va prezint situatia mea: in august 2007 l-am trimis cu confirmare de primire la ANRP - am primit confirmarea patata cu cafea, cu o semnatura oarecare, asa ca in decembrie ne-am dus personal la ANRP sa verificam - stupoare! ei mi-au spus ca nu gasesc nimic, nici un act si ca nu stiu cine ar fi semnat de primire! Asa ca, noroc de patul ca mi-a trecut prin cap asa ceva, si mai aveam la mine actele dosarului si le-am depus atunci si mi-au dat atunci numar de inregistrare. Ulterior, am incercat sa ma duc la 2-3 luni sa intreb ce se mai aude si bine am facut - dupa vreo 8 luni (timp in care ne tot spusesera ca totul este in ordine) s-au trezit ca mai vor niste acte care chipurile nu fusesera transmise de catre prefectura. Asa ca am mai luat un rand de copii dupa TOATE actele ce fusesera depuse la prefectura si le-am dus PERSONAL, le-am facut un opis (o lista cu toate actele pe care le-am depus atunci la ANRP), le-am cerut sa semneze cu nume si prenume, cu stampila si cu numar de ordine.
Asadar, legea este de partea noastra dar trebuie sa ne batem pentru fiecare bucatica si mereu sa pornim de la premiza ca cei care sunt platiti din banii nostri ca sa aplice legea sunt niste ticalosi. Va urez succes!