avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Venit contributiv calcul pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Venit contributiv calcul pensie

Am primit de curand decizia de pensionare si am cerut sa imi fie inmanat si buletinul de calcul. Firma la care am lucrat in ultimii 27 de ani mi-a dat adeverinte de venit doar pana la 1 aprilie 2001, dupa aceasta data scriind ca toate inregistrarile le are si Casa de Pensii. Comparand cu ce fluturasi de salariu am mai pastrat, am constatat ca in 4-5 luni din fiecare an mi s-au luat in considerare sume contributive mult mai mici decat erau scrise in fluturasi. La lunile in care este trecut venitul real, in coloana "Tip perioada" scrie "CM". La lunile in care sunt trecute venituri ridicol de mici, pe aceasta coloana scrie "ITM". Nu inteleg ce se intampla, ma puteti ajuta? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:30, 23 Octombrie 2020
ITM = incapacitate temporara de munca .... probabil angajatorul a declarat alte sume , decat cele reale.
Ultima modificare: Vineri, 23 Octombrie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Popririle pe salarii Gabriela_Bella Gabriela_Bella buna ziua ... la mine la serviciu, poprirea pe salariu se face 1/3 din salariul net. bun si legal pana aici. problema este alta: cand un angajat este in CM ... (vezi toată discuția)
Cm accident de munca Radu Aura Radu Aura Rog sprijin pentru rezolvarea următoarei spete: angajat cu 01.08. are concediu medical cod indemnizatie 03 (acc.munca) din data de 22.08.Înainte de angajare ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am lucrat la o firma de paza pana de curand. cand ... popescueugen popescueugen Bună ziua! Am lucrat la o firma de paza pana de curand. Cand mi s-au dat acele acte care se primesc atunci cand parasesti o firma, am citit si am observat ... (vezi toată discuția)