avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Am lucrat la o firma de paza pana de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Am lucrat la o firma de paza pana de curand. Cand ...

Bună ziua!

Am lucrat la o firma de paza pana de curand. Cand mi s-au dat acele acte care se primesc atunci cand parasesti o firma, am citit si am observat mai multe probleme. Eu am lucrat la acea firma din Octombrie 2008 pana in Februarie anul acesta. O problema majora e ca pe acte apare ca in luna Martie 2021 de pe data de 06 pana pe data de 31, CIM-ul meu apare suspendat si se invoca art 50, litera b. Am citit online si spune "concediu pentru incapacitate temporara de munca". Mentionez ca niciodata nu am avut probleme, am fost la munca si am fost pontat normal tot timpul (sau cel putin asa scria pe fluturașul de salariu). O alta problema e dupa ce am cerut hartia cu orele de noapte. Noi lucrand tot timpul in ture de 12/24; 12/48. Intre anii 2010-2023, perioada 2012-2020 nu apare ca as fi lucrat in ture de noapte. Nu mai vorbesc ca mi-au facut doua intreruperi de contract, una in 2010, Octombrie. Alta in 2012, tot Octombrie. De exemplu apar ca CIM-ul meu se termina in 01.10.2010 ca dupa aia sa apar reangajat in data de 11.10.2010. Tot asa si in 2012, aceeasi luna, aceleasi zile. Mentionez ca toata durata contractului am fost pe perioada determinata.
Puteti sa ma sfatuiti ce am de facut?

Va doresc numai bine!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:39, 6 Aprilie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti depune o sesizare scrisa la ITM. Sesizarea se poate trimite prin posta cu confirmare de primire.
Concediu pentru incapacitate temporara unde l-ati citit ? ... incercati sa postati datele exact inainte de a face sesizarea la ITM ... din 2008 si pana in prezebnt nu aveti cum sa lucrati pe durata determinata.
Articolul 50, litera b, din Codul Muncii asta spune "concediu pentru incapacitate temporara de munca", exact articolul si litera invocate de ei in actele pe care le-am primit dupa ce mi-am dat demisia din firma. Va asigur ca tot timpul am fost angajat pe perioada determinata, am actele care dovedesc acest lucru.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cunosc Codul Muncii ... vreti sa spuneti ca , in adeverinta de vechime este mentionat asa ceva? ..nu trebuie sa ma asigurati pe mine, vreau sa inteleg situatia inainte sa va spun ce aveti de facut .. este usor de trimis la ITM, dar daca nu este competenta ITM-ului inseamna ca ati pierdut 30/45 de zile degeaba.

Cu toate ca nu am facut asa ceva pana acum as vrea sa vad actele , ca sa imi pot da seama .. trimiteti-mi pe adresa de email scanate
Ultima modificare: Joi, 6 Aprilie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata sporului de noapte Glock Glock Salut, precizez ca CIM este de 8 ore/zi, ture inegale in care nu se specifica ca se lucreaza si in ture de noapte (plus ca se lucreaza si in zile libere ... (vezi toată discuția)
Perioade asimilate stagiului de cotizare DimitriP DimitriP Buna seara, m-ar interesa următoarele speţe- 1. cum se traduce, ce înseamnă litera d), art.49, alin.(1)/legea 263/2010 ,,a beneficiat în perioada ... (vezi toată discuția)
Contract de munca de ochii institutiilor likka likka Buna ziua , lucrez ca sofer profesionist la o firma de curierat tura de noapte.. Salariu este in cim de 1300ron brut primim doar 800ron net ca avans iar ca ... (vezi toată discuția)