avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Popririle pe salarii
Discuție deschisă în Executare silită

Popririle pe salarii

buna ziua ... la mine la serviciu, poprirea pe salariu se face 1/3 din salariul net. bun si legal pana aici.
problema este alta: cand un angajat este in CM (concediu medical) jumatate de luna, iar cealalta jumate lucreaza, cum se pune poprirea? la ce suma, in conditiile in care am un singur salariu net pe fluturas? in codul de procedura civila, scrie ca la sumele pentru incapacitate temporara de munca nu se urmareste poprirea (nu stiu daca m-am exprimat corect), insa o parte din luna, omul lucreaza. nu cred ca se poate scadea din salariul net, suma de concediu medical sa rezulte un alt net la care sa se poata calcula 1/3.
la o intreprindere atunci cand omul lucreaza si are si CM in aceeasi luna, nu se opreste poprire deloc.
la o alta intreprindere, se scade suma de Cm din netul total, apoi se aplica 1/3.
cum e corect??
Ultima modificare: Marți, 26 Iulie 2016
Gabriela_Bella, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 00:09, 2 August 2016
Corect este ca la a doua, dar din netul total se scade netul aferent concediului medical.

Atentie! Daca dupa ce se retine poprirea netul aferent perioadei lucrate este mai mic decta 1/2 din netul aferent salariului minim pe economie, atunci se va retine numai suma care depaseste acest plafon.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua!andrei ma numesc. am sa fiu scurt ,la obiect . sunt ... dydys dydys Buna ziua!Andrei ma numesc. Am sa fiu scurt ,la obiect . sunt in pensie cu 845 lei/luna.am 3 propriri pe pensie. Cf art729/3 CpC,suma de proprit este diferenta ... (vezi toată discuția)
Poprire - salariat in concediu medical anymaryh anymaryh Buna ziua! Am urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati cu un sfat : un salariat care are 3 popriri - prin executor, in fiecare luna i se opresc 1/2 din ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu medical Izabella96 Izabella96 Buna ziua,ma puteți ajuta și pe mine cu calcularea concediului medical...salariul brut pe ultimele 6 luni este de 8500 lei...zile lucrătoare in ultimele 6 ... (vezi toată discuția)