avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua!Andrei ma numesc. Am sa fiu scurt ,la obiect ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua!Andrei ma numesc. Am sa fiu scurt ,la obiect . sunt ...

Buna ziua!Andrei ma numesc. Am sa fiu scurt ,la obiect . sunt in pensie cu 845 lei/luna.am 3 propriri pe pensie. Cf art729/3 CpC,suma de proprit este diferenta intre pensie si jumatate din salariul minim pe economie de 686 lei , respectiv 159 lei. vreau sa stiu daca aceasta suma trebuie oprita in totalitatea ei ,cum fac cei de la CNpensii sau se retine din suma 1/3, dupa caz 1/2.
sunt si salariat cu contract de munca cu cod CAEN pe ramura c-tii ,cu jumatate de norma ,cu salariul minim pe economie respectiv 3000 lei brut cf legii si 928 lei net ,pt jumatate de norma. va rog sa-mi spuneti daca ,cf art.729/3 CPC , se ia in calcul la jumatatea salariului minim , salariul pe ramura c-tii ,cu care sunt incadrat si daca la diferenta se aplica procentul de 1/3 sau 1/2 sau se opreste toata suma rezultata din diferenta salariului lunar si jumatate din salariu minim. va rog sa-mi raspundeti pt a clarifica aceste situatii la intreprindere. multumesc tare mult! daca ar fi necesar sa deschid o actiune pt cei de la CNPensii pt revizuirea retinerii cine m-ar putea sprijini sa intocmesc petitia si unde ar trebui depusa si daca este necesara asistenta unui avocat in sustinerea cauzei. inca o data multumesc oricui mi-ar raspunde la situatie.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 20:22, 5 Martie 2021
Daca aveți o singură poprire se reține 1/3 din totalul veniturilor pe lună. Dacă aveți doua sau mai multe popriri se reține maxim 1/2 din totalul veniturilor NETE pe lună.
Înțeleg că aveți două venituri, pensie și salariu.

Potrivit legii, nu vă poate reține mai mult de 50% din venitul lunar NET pe lună, atât la casa de pensii, cât și la angajator.

Legea reglementează, că daca este o singură executare silită se reține 1/3, și dacă sunt două sau mai multe executări silite, se reține maxim 1/2 din venitul lunar NET.
Ultima modificare: Joi, 4 Martie 2021
Dapix, utilizator
multumesc tare mult, Dapix . de acord cu cele prezentate, dar daca esti atent la prezentare lucrurile stau asa . cf.art 729/3 CpC veniturile mici se urmaresc pt proprire dupa cum urmeaza. din val pensiei se scade jumatate din sal;ariul minim pe economie si se supune propririi diferenta . CN Pensii imi opreste toata diferenta cum cred ca nu este legal. ,diferenta ce ar trebui proprita cu acea 1/3 sau 1/2 dupa caz.asta intrebam daca poate cineva sa-mi spuna cum este corect sa se impuna proprirea ,pe toata suma din diferenta sus mentionata ,sau la diferenta trebuie aplicate acele procente legale. daca cineva ar putea sa-mi spuna si ce ar trebui sa fac in continuare . multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveți trei executai silite. Vam explicat ca executorii procedează legal deoarece aveți două venituri cumulate. Executorii în speța dvs nu va provoacă nici un prejudiciu material, deoarece aveți venituri cumulate, și vă poprește exact cum reglementează legea, maxim 50% din venitul lunar net. ȚINEȚI cont că aveți două venituri cumulate.
Ultima modificare: Vineri, 5 Martie 2021
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire banca din pensie Smarandache Smarandache Am 2 popriri la ING Bank unde primesc lunar pensia de 640 lei. In aceasta luna in cont am primit si o suma reprezentand salariul aferent lunii aprilie din care ... (vezi toată discuția)
Cuantum poprire la pensie sub 700 lei luminitamardare luminitamardare Buna ziua, Daca am o pensie de 657 de lei, care este cuantumul poprii pentru creante la bugetul de stat. Cu multumiri (vezi toată discuția)
Proprire salar- detin un pfa, si am un angajat, cu multe amenzi ... ciubi28 ciubi28 proprire salar- Detin un pfa, si am un angajat, cu multe amenzi , aproximativ 5000 de lei ,angajat cu jumate de norma (4 ore pe zi , 900 de lei salar net) si ... (vezi toată discuția)