avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Activitate teomagdaioana

Activitate teomagdaioana

Răspuns la discuția despagubiri RCA
Nu, astea sunt imprejurarile. Eu mi-am recunoscut vinovatia, am consimtit despagubirea prin RCA a partii vatamate, am semnat PV - ul si am platit amenda contraventionala, la CEC.
Ulterior, am fost la sediul firmei de asigurari si am completat o declaratie, privitoare la imprejurarile in care s-a produs accidentul.
Asta este tot.
Am cerut doar expertiza din partea unor persoane avizate ori care s-au mai confruntat cu o situatie similara.
Multumesc inca odata pentru sprijin.
Repet, la mine alcoolemia din aerul expirat (cnf. aparatului etilotest DRAGER) arata 0,09%0 (la mie), ceea ce, valoare care, conform Politiei, nu poate fi luata in calcul nici pentru incadrarea la CONTRAVENTIE (conducerea sub influenta bauturilor alcoolice), care ar fi luata in calcul dupa 0,1%0 in aerul expirat.
In situatia mea, cnf. politistilor de la fata locului / in numar de 6, valoareaa indicata puea fi rezultatul unei erori de masurare a aparatului ori un indiciu ca in organismul meu erau substante ce puteau fi asimilate de aparat cu alcoolul (in fapt, in acea sera, cu cca. o jumatate de ora inainte de producerea accidentului consumasem o ciocolata ROM CEL DUBLU). In cazul recoltarii de probe biologive - din sange - rezultatul ar fi fost zero.
In ceea ce priveste incadrarea la INFRACTIUNE (conducerea in stare de ebrietate), alcoolemia trebuie sa depaseasca 0.4%0 in aerul expirat, situatie urmata obligatoriu de recoltare de proble biologice - din sange.
INTREBAREA MEA ERA DACA FIRMA DE ASIGURARI ARE VREUN TEMEI SA DECLARE REGRSUL IN ACEASTA SITUATIE, PRECUM SI DACA EXISTA RISCUS LA EFECTUEZE DESPAGUBIREA SI, ULTERIOR, SA CEARA DESPAGUBIRILE DE LA MINE?
MULTUMESC PENTRU SPRIJIN
Va multumesc pentru raspuns. Avand in vedere faptul ca sunteti consultant pe zona de asigurari auto, sper sa aveti dreptate.
repet, politistii au spus ca alcoolemia inregistrata de aparatul DRAGER - 0,09 nu este luata in calcul de POLITIE, in sensul necesitatii impunerii unei sanctiuni administrative. Amenda ori suspendarea temporara a dreptului de a conduce autoturismul.
Conform PV am fost sanctionat cu 2 puncte amenda, pentru ca am circulat pe culoarea galbena a semaforului.
Intrebarea mea este aceea daca firma de asigurare poate refuza despagubirea, invocand alcoolemia mea. Are acest drept / posibilitate?
Va multumesc pentru sprijin!
Am fost implicat intr-un accident rutier, soldat cu daune materiale. Din vina mea, - constatata de politie (cnf. PV / am circulat pe culoarea galbena a semaforului) - am intrat in coliziune usoara cu un motociclist, care intrase in intersectie, din partea dreapta, pe culoarea verde a semaforului.
Au rezultat doar daune materiale ale motocicletei si am mers la politie pentru constatare, intrucat asa a solicitat partea vatamata.
Persoanele implicate au fost testate alcooltest, rezultand pt. mine 0,09 in aerul expirat si 0,00, pentru motococlist.
Politia a precizat ca alcoolemia mea nu este sanctionabila contraventional, intrucat se inscrie intr-o limita de eroare a aparatului de masura.
Am fost de acord ca partea vatamata sa fie despagubita prin RCA - ul meu.
Am dat declaratii si la politie si la firma de asigurari cu privire la modul de producere al accidentului.
Exista riscul ca din cauza valorii alcoolemiei mele sa nu fie acordata despagubirea?