avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubiri RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubiri RCA

Am fost implicat intr-un accident rutier, soldat cu daune materiale. Din vina mea, - constatata de politie (cnf. PV / am circulat pe culoarea galbena a semaforului) - am intrat in coliziune usoara cu un motociclist, care intrase in intersectie, din partea dreapta, pe culoarea verde a semaforului.
Au rezultat doar daune materiale ale motocicletei si am mers la politie pentru constatare, intrucat asa a solicitat partea vatamata.
Persoanele implicate au fost testate alcooltest, rezultand pt. mine 0,09 in aerul expirat si 0,00, pentru motococlist.
Politia a precizat ca alcoolemia mea nu este sanctionabila contraventional, intrucat se inscrie intr-o limita de eroare a aparatului de masura.
Am fost de acord ca partea vatamata sa fie despagubita prin RCA - ul meu.
Am dat declaratii si la politie si la firma de asigurari cu privire la modul de producere al accidentului.
Exista riscul ca din cauza valorii alcoolemiei mele sa nu fie acordata despagubirea?
Cel mai recent răspuns: teomagdaioana , utilizator 16:57, 19 Septembrie 2011
Atata timp cat procesul verbal ramane valabil, nu cred ca exista acest risc.
repet, politistii au spus ca alcoolemia inregistrata de aparatul DRAGER - 0,09 nu este luata in calcul de POLITIE, in sensul necesitatii impunerii unei sanctiuni administrative. Amenda ori suspendarea temporara a dreptului de a conduce autoturismul.
Conform PV am fost sanctionat cu 2 puncte amenda, pentru ca am circulat pe culoarea galbena a semaforului.
Intrebarea mea este aceea daca firma de asigurare poate refuza despagubirea, invocand alcoolemia mea. Are acest drept / posibilitate?
Va multumesc pentru sprijin!
Ultima modificare: Duminică, 18 Septembrie 2011
teomagdaioana, utilizator
Nu va putea sa refuze despagubirea atata timp cat aveti polta RCA valabila la data evenimentului avand in vedere ca alcoolemia este sub 0,80.
Va multumesc pentru raspuns. Avand in vedere faptul ca sunteti consultant pe zona de asigurari auto, sper sa aveti dreptate.
Asa cum spuneti,din procesului verbal reiese faptul ca nu ati respectat culoarea semaforului.
Asiguratorul despagubeste sau nu,functie de procesul verbal.
Chiar daca in actul emis de politie ar scrie ca va aflati sub influenta alcoolului-infractiune(ceea ce nu este cazul,din cate spuneti) asiguratorul despagubeste si apoi se indreapta impotriva dv.
Asiguratorul nu poate refuza despagubirea si nu se poate indrepta impotriva dv.
Ultima modificare: Duminică, 18 Septembrie 2011
floare _de_ colt, utilizator

Alte discuții în legătură

Nu am dat rca-ul - accident cu politist baut oanaalina_bb oanaalina_bb Pe data de 14.08.2007 am fost implicata intr-un accident rutier cu un angajat al politiei romane. Accidentul s-a produs astfel: -eram pe calea calarasi la ... (vezi toată discuția)
Etilotest drager 7410 Mayr Mayr etilotest marca Drager 7410 este omologat in Romania?- cum soluționeaza curtea de apel in cazul ca nu este omologat , cu aceasta motivație , un caz sub ... (vezi toată discuția)
Asigurare dupa tamponarea mai multor autovehicule Luciancrainiciuc Luciancrainiciuc Buna ziua, as dori o parere despre cum as putea proceda in urmatorul caz. Am agatat 3 masini parcate si am lasat numarul meu pentru a fi contactat ulterior( ... (vezi toată discuția)