Repet, la mine alcoolemia din aerul expirat (cnf. aparatului etilotest DRAGER) arata 0,09%0 (la mie), ceea ce, valoare care, conform Politiei, nu poate fi luata in calcul nici pentru incadrarea la CONTRAVENTIE (conducerea sub influenta bauturilor alcoolice), care ar fi luata in calcul dupa 0,1%0 in aerul expirat.
In situatia mea, cnf. politistilor de la fata locului / in numar de 6, valoareaa indicata puea fi rezultatul unei erori de masurare a aparatului ori un indiciu ca in organismul meu erau substante ce puteau fi asimilate de aparat cu alcoolul (in fapt, in acea sera, cu cca. o jumatate de ora inainte de producerea accidentului consumasem o ciocolata ROM CEL DUBLU). In cazul recoltarii de probe biologive - din sange - rezultatul ar fi fost zero.
In ceea ce priveste incadrarea la INFRACTIUNE (conducerea in stare de ebrietate), alcoolemia trebuie sa depaseasca 0.4%0 in aerul expirat, situatie urmata obligatoriu de recoltare de proble biologice - din sange.
INTREBAREA MEA ERA DACA FIRMA DE ASIGURARI ARE VREUN TEMEI SA DECLARE REGRSUL IN ACEASTA SITUATIE, PRECUM SI DACA EXISTA RISCUS LA EFECTUEZE DESPAGUBIREA SI, ULTERIOR, SA CEARA DESPAGUBIRILE DE LA MINE?
MULTUMESC PENTRU SPRIJIN
Raspunsul meu a fost:asiguratorul nu poate refuza despagubirea si nu se poate indrepta impotriva dv.
Persoana care a consumat bauturi alcoolice se poate gasi in doua situatii:
1.contraventie
2.infractiune
Nu va regasiti in niciuna din aceste situatii,cel putin din ce scrieti nu reiese asta.
Am si eu o intrebare,exista si alte imprejurari despre care nu ati scris?
Nu, astea sunt imprejurarile. Eu mi-am recunoscut vinovatia, am consimtit despagubirea prin RCA a partii vatamate, am semnat PV - ul si am platit amenda contraventionala, la CEC.
Ulterior, am fost la sediul firmei de asigurari si am completat o declaratie, privitoare la imprejurarile in care s-a produs accidentul.
Asta este tot.
Am cerut doar expertiza din partea unor persoane avizate ori care s-au mai confruntat cu o situatie similara.
Multumesc inca odata pentru sprijin.