avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare dupa tamponarea mai multor autovehicule
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare dupa tamponarea mai multor autovehicule

Buna ziua, as dori o parere despre cum as putea proceda in urmatorul caz. Am agatat 3 masini parcate si am lasat numarul meu pentru a fi contactat ulterior( dearece era dimineata). A doua zi m-am intalnit cu partile vatamate si am stabilit impreuna, pe cale amiabila sa mergem la politie. Acolo mi s-a pus fiola, dupa 11 ore de la momentul accidentului, rezultatul fiind pozitiv. Mentionez in momentul accidentului nu consumasem bauturi alcoolice. Daca rezultatul probei retroactive iese negativ, asiguratorul o sa imi asigure costurile reparatiilor masinilor? Si daca nu ce as putea sa fac in privinta asiguratorului?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 20:31, 29 Martie 2016
In cazul in care sunt implicate mai mult de 2 vehicule nu se poate incheia amibila ci se merge la politie, asa ca nu aveati cum sa evitati politia.
Pentru ca ati fost depistat pozitiv asiguratorul va despagubi victimele dar se va indrepta impotriva dvs. ptr recuperarea prejudiciului. Trebuie sa prezentati probe asiguratorului ca nu erati sub influenta alcoolului la momentul producerii accidentului. Este greu de crezut ca asiguratorul le va lua in seama, va trebui sa le prezentati in eventualitatea unui proces cu asiguratorul daca se va indrepta impotriva dvs.
Nu ati precizat cat a fost concentratia in aerul expirat, peste sau sub 0.4, din relatare se intelege si ca au fost prelevate probe biologice, daca v-a trimis politia inseamna ca a fost intocmit dosar penal, daca ati solicitat dvs. prelevarea de probe inseamna ca ati avut sub 0.4.
In aerul expirat era 0.45, mi s-a luat carnetul pe o perioada nedeterminata, dupa care am mers la spital pentru a mi se preleva probe biologice. In cazul in care analiza nu imi iese 0, asiguratorul o sa ma despagubeasca, urmand ca el sa ma de-a in judecata pentru a recupera banii?
A fost intocmit dosar penal, in sange iese cam dublu.
Asiguratorul nu va despagubeste pe dvs. ci pe victime si apoi se va indrepta impotriva dvs. ptr recuperarea prejudiciului.
Va multumesc pentru ajutor si as dori sa va rog sa-mi recomandati un birou de avocatura din Iasi, specializat pentru solutionarea acestor cazuri.
Nu locuiesc in Iasi, am fost o singura data pe acolo, recomandari nu se pot face pe forum dar puteti accesa sectiunea Consultanti din meniu aici si selectati Iasi.
www.avocatnet.ro/content/con...

Alte discuții în legătură

Alcool la volan gabicrg gabicrg La sfarsitul lunii mai 2010,am fost depistat cu o concentratie de 0.45 in aerul expirat.Am fost la spital unde mi-au fost recoltate probele biologice,prima ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan- Madalinzavoianu Madalinzavoianu Am facut-o de data asta am petrecut la niste pr ...dupa care am plecat cu ei cu masina mea si ne-am rasturna din cauza vitezei prea mari si a alcoolui ..La ora ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - victima imi cere despagubiri, dar nu este proprietarul masinii Biliboaca Biliboaca Am avut o coliziune, cand intrand intr-o depasire am lovit o dacia 1300 condusa de un cetatean cu alcoolemie de 0.08.Nu mai conteaza imprejurarile(ceata ... (vezi toată discuția)