intrebarea ar fi acum ce impozite si in ce cuantum ar trebui sa plateasca un freelancer?
este obligat un freelancer sa isi faca pfa, pfa care dupa ultima modificare la codul fiscal(propunere de ordonanta de urgenta, nu stiu daca e aprobata inca) va trebui sa plateasca impozitul la venit real si nu la norma cum se putea pana la aparitia sus-mentionatului act normativ.
sau poate sa plateasca din mana impozitul de 16% pe venit?
multumesc
O persoana care lucreaza ca programator in regim de freelancing, pe site-urile de specialitate gen e-lance este obligat sa-si declare veniturile? Daca da cum trebuie sa procedeze?
Premise:
- aparitia noului cod fiscal
- proiectele sunt realizate doar cu persoane din strainatate
- activitatea nu se desfasoara in romania ci in spatiul virtual
- venitul este < 10.000$ pe an
- nu exista posibilitatea de a infiinta un PFA, caz discutat intr-un articol pe site-ul dumneavoastra
daca asiguratorul se incadreaza in termene( de deschidere a dosarului, de constatare, de stabilire a despagubirii, de plata a despagubirii) greu sa-i imputi ceva. si oricum termenele alea sunt in favoarea asiguratorului si nu a pagubitului.
In cazul meu, care s-a dovedit a fi dauna totala, am platit din buzunar cheltuielile pentru depozitare in jur de 12 RON/zi.
sunt in curs de finalizare, sper, intr-un dosar de daune cu o societate de asigurari (pe RCA celui care m-a tamponat) si am nevoie de o informatie. va rog sa-mi spuneti: cheltuielile de depozitare se platesc de catre firma de asigurari? Am fost nevoit sa las masina in service pentru ca nu aveam unde sa o depozitez in siguranta si nici nu e transportabila decat folosind platforma.
La societatea de asigurari nu am putut ajunge decat la 15 zile dupa producerea accidentului(am fost internat in spital), nici ei nu s-au miscat prea repede, asa ca acum masina mea sta in service de mai bine de 30 zile.
Plata cheltuielilor de depozitare depinde de declararea masinii ca dauna totala in vreun fel?
Dar devizul de reparatie cine il plateste? va multumesc!