avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Activitate raul82io

Activitate raul82io

Multumesc mult de ajutor. Totul a decurs "conform planului". S-a dat si o sentinta:

Tip solutie: Nefondat
Solutia pe scurt: Respinge, ca nefondat, recursul declarat de recurentul MP împotriva SC nr.9482/2012 pronunţată de Judecătoria Bistriţa în dosar nr. 9431/190/2011. Irevocabilă.Pronunţată în şedinţă publică, azi, 20.06.2013.
Document: Hotarâre 399/2013 20.06.2013


Aici insa intervine din nou sistemul romanesc de lucru...
Din iunie astept motivarea sentintei pentru a ma putea indrepta catre firma de asigurari. DEGEABA!
Am depus pana acum doua cereri de rezolvare cu celeritate a redactarii hotararii. DEGEABA!

Dati-mi un sfat...ce pot sa mai fac?
Si ca intrebare: eu am formulat ambele cereri incepand asa:

Catre,
TRIBUNALUL BISTRITA-NASAUD
SECTIA A II-A CIVILA, DE CONTENCIOS ADMINISTRATIV SI FISCAL


A treia cerere pe care o s-o fac, pot sa o adresez direct judecatoarei care a judecat cazul?

Multumesc mult de ajutor, inclusiv cel anticipat! ;)
Multumesc mult de raspuns. Il apreciez ca atare.
Intrebarea mea este: daca in 06 iunie 2013 este stabilit urmatorul termen, daca fac intampinarea saptamana aceasta (cu 5 zile lucratoare inainte de judecata ar fi in 29 mai), o sa poata fi trimisa catre parti si luata in calcul la termenul din 6 iunie?
Nu as vrea sa se amane din nou luare unei decizii tocmai din cauza mea, care imi doresc o finalizare urgenta a dosarului :)
D-na Judecatoare a folosit la un moment dat termenul de "intampinare".
Trebuie sa fac o intampinare? Daca da, ce trebuie sa contina si cel mai important...o sa se amane iar luarea unei decizii pentru a putea toate partile sa citeasca intampinarea mea?
Poate vorbesc prostii, dar intreb si eu...
Asa, deci...
A avut loc prima infatisare la recurs. 25.04.2013
Ora estimata: 8:30
Complet: Complet nr. 2 - Recurs
Tip solutie: Amânat
Solutia pe scurt: citare intimata SC ARAVIG SA cu copie cerere de recurs, term,en pentru depunere întâmpinare
Document:

Am fost prezent, iar cand Doamna judecatoare a pomenit de " celalalt sofer implicat", adica eu, am ridicat mana :)
S-au lamurit ca sunt eu si m-au intrebat si pe mine una alta, daca stiu motivele recusului etc.
Astfel, recurentul s-a obligat sa imi acorde (si mi-a si acordat) copii dupa recurs, dupa intampinarea lui si a Politiei.
Acum vine intrebarea mea: in recursul formulat de el apar niste lucruri total neadevarate. El declara acolo ca eu, la momentul accidentului rutier, mi-am recunoscut vina si apoi la infatisarea la politie m-am razgandit, sau ca el a sunat la politie imediat dup[a accident (eu am apelat 112) sau ca la infatisarea la politie el avea actele la el (nu le avea, nu a adus nici masina, iar in procesul verbal intocmit de Politie scrie ca nu a prezentat acte ale masinii nici asigurarea), iar cea mai tare... ca l-a pus agentul sa semneze procesul verbal si nu stia ca acolo scrie ca isi recunoaste vina...
Stiu ca am scris cam mult dar...ce vreau sa intreb: pot face altceva decat sa astept decizia Tribunalului? Sincer ma gandesc, nu pot sa il acuz (nu stiu in ce fel) de declaratii false? Prea minte cu nerusinare si amana lucrurile doar sa nu imi recuperez eu banii de la firma de asigurari...
Multumesc mult, anticipat! :)
Bun, intre timp am aflat...
Iata:

01/10/2012 Respinge plângerea
Solutie: Respinge plângerea contravenţională formulată de petentul M.P.împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei seria CC nr. 9916445, încheiat la data de 17.08.2011 de către intimatul I.DE P.J.B.-N., ca neîntemeiată. Fără cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din data de 01.10.2012.

Din pacate, se pare ca domnul respectiv vrea cu tot dinadinsul sa tergiversese cauza, asa ca A FACUT RECURS, desi stie ca nu are nicio sansa...

Intrebarea mea este urmatoarea:
Eu in zilele imediat urmatoare accidentului am fost cu masina la reprezentanta Opel si acolo, platind o chitanta de cca 150 RON mi s-a facut un CALCUL DE REPARATII. Valoarea reparatiei calculata de service-ul Opel era de aprox. 10.500 RON.

Daca tot sunt amanat din 2011...nu as putea eu macar sa "ma revansez" cerand firmei de asigurari a vinovatului suma de 10.500 lei, chiar daca masina mi-am reparat-o "la negru" cu 2000 RON (pt ca vinovatul nu a vrut sa imi inmaneze asigurarea lui chiar si dupa ce Politia a incheiat procesul verbal care imi era favorabil). Eu nu am avut ce face, nu mi-am permis sa platesc celor de la Opel 100 de milioane, asa ca mi-am "carpit" masina cum am putut...deci nu am niciun act care sa dovedeasca banii cheltuiti pe reparatii...
Multumesc de raspuns!
Asta speram si eu...
Oricum, se poate ca decizia sa se fi amanat pentru alta zi? pentru ca vad ca pagina cu dosarele a fost actualizata ieri si la dosarul meu nu a mai aparut nimic... Banuiesc ca ar fi trebuit sa scrie daca se amana. Ma pot interesa si altundeva decat pe site de rezultatul procesului?
Buna ziua tuturor!
Am expus aici mai demult o problema legata de un accident rutier in care am fost implicat. Ideea e urmatoarea: am avut un proces verbal care mi-era favorabil, insa soferul vinovat a contestat procesul verbal la tribunal. Mai jos o sa va prezint ce scrie pe site-ul just.ro legat de acest proces intre sofer si politie...

04/11/2011 Amână cauza
Solutie: Termen studiu întâmpinarea de către petent şi precizare poziţie.
23/01/2012 Amână cauza
Solutie: În vederea administrării probatoriului testimonial încuviinţat în cauză.
12/03/2012 Amână cauza
Solutie: În vederea indicării societăţii de asigurări şi a sediului acesteia. Recitare martori.
23/04/2012 Amână cauza
Solutie: În vederea citării în cauză a societăţii de asigurări.
28/05/2012 Amână cauza
Solutie: Recitare martor cu citaţie şi mandat de aducere.
16/08/2012 Amână cauza
Solutie: Amendare martor MS cu suma de 250 lei. Recitare martor cu citaţie şi m.a.
24/09/2012 Amână pronunţarea
Solutie: Amână pronunţarea hotărârii pentru data de 1.10.2012.
27/09/2012 admite cererea
Solutie: Admite cererea de reexaminare formulată de petentul M V S, şi revine asupra amenzii în cuantum de 250 lei aplicată prin încheierea de şedinţă din data de 16.08.2012 pronunţată în dosarul civil nr. 9431/190/2011 al Judecătoriei Bistriţa. Irevocabilă. Pronunţată în şedinţa publică, azi 27 septembrie 2012.


Intrebarea mea este: din aceasta ultima solutie rezulta ca procesul s-a incehiat? si daca da, cu ce rezultat, ca pana la urma nu inteleg.

PS: Acel martor MVS este cred un politist care s-a prezentat la locul accidentului, dar nefiind victime si avand urgent de ajuns la un accident grav, ne-a lasat acolo in strada fara a intocmi proces verbal. PV s-a intocmit ultrerior, in fata sediului Politiei.

Sper ca am fost destul de explicit...
exact lucrul asta l-am zis si eu. a sustinut sus si tare ca are asigurare la aastra, dar ca nu o are la el. am vorbit cu cineva la astra si nu avea, am cautat si pe net si nu am gasit, asa ca am pornit clar de la ideea ca nu are asigurare deci trebuie sa ma judec cu el. si cum el a contestat PV, oricum trebuia sa astept sa il dau in judecata pana nu ramanea definitiv PV. Acum cica are asigurare la Asirom. In PV intocmit la Politie este mentionat ca nu a prezentat asupra lui actele masinii si nici asigurarea. De la o chestie care trebuia sa fie foarte simpla(adica dupa PV sa am asigurarea si sa imi repar masina cu sprijinul Asirom) acuma am ajuns sa imi fie frica sa nu se anuleze PV si sa trebuiasca in final sa ii repar si lui masina. Nu de alta, dar chiar traim in Romania...
Aveti perfecta dreptate in ceea ce spuneti. Voi vedea daca reusesc sa imi recuperez banii. La firma de asigurari o sa le zic ceea ce s-a intamplat: respectivul mi-a zis in prima faza ca are asigurare la alta firma de asigurari, am cautat acolo si nu avea. Am mai cautat la firma unde figura ultima data ca a avut, si acolo ii era expirata. Am cautat pe cedam si nu figura ca are asigurare. Cat timp respectivul nu a vrut nici in ruptul capului sa mai vorbeasca cu mine, cum era sa stiu eu unde are asigurare? nu mi se pare greseala mea. Dar da, aveti perfecta dreptate in ceea ce constatati. Si exact ceea ce m-ati sfatuit o sa si fac de luni dimineata. Multumesc mult
Dupa cum ziceam, eu deocamdata nu am intentat niciun proces. Soferul vinovat a contestat la judecatorie procesul verbal. In 4 noiembrie e prima infatisare. Poate dupa ce i se respinge contestatia imi va da asigurarea si atunci nu am decat sa ma duc la firma de asigurari sa deschid dosarul. Si nu vreau sa aud ca e prea tarziu. Era dreptul soferului sa conteste procesul verbal in 30 de zile lucratoare, si banuiesc ca si-a zis ca pana cand nu mai are cale de intoarcere, nu imi da asigurarea. Eu teoretic la acest proces sau cum i-o zice, nu ar trebui sa fac nimic, pentru ca soferul se judeca cu Politia...nu?I
In alta ordine de idei: eu mi-am "carpit" masina, cheltuind 20 de milioane din care doar pe vreo 8 (pe piese) am chitanta. DAR! Am un deviz/calcul de reparatie de la reprezentanta Opel (am fost la ei la cateva zile dupa accident sa imi evalueze daunele, in programul lor, Audatex). Hartia arata 105 milioane. Daca firma de asigurari nu vrea sa imi acopere decat suma pe care am chitanta, pai atunci imi dau jos piesele cu care am "carpit" masina si o duc in service-ul Opel, sa o repare ei acolo pe 105 milioane. Nu? Masina trebuie adusa in starea in care era inainte de accident, nu indreptata cu ciocanul, chituita-vopsita si cu piese ne-originale de X ori mai ieftine si mai proaste.