avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare facuta pe o data anterioara
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare facuta pe o data anterioara

Buna ziua, tuturor! Incerc sa fiu cat mai scurt...
Am fost implicat intr-un accident, nu ne-am inteles amiabil, am fost cu soerul vinovat la politie de unde am un proces verbal in care el este declarat vinovat. Am incercat sa obtin asigurarea de la vinovat (nu a prezentat-o la politie), nu a vrut sa mi-o dea. am cautat pe siteul csa, in cedam, si nu avea asigurare. Eu mi-am reparat masina si vreau sa incep un proces impotriva vinovatului. Acum, dupa o luna de la accident, aflu tot de pe siteul csa ca domnul are brusc asigurare. Ce ar trebui sa fac acum? Sa il sun sa imi dea "noua asigurare" (el mi-a spus foarte clar inca de dupa momentul in care am fost la politie ca nu mai am ce il deranja, ca nu-mi raspunde la telefon si nu ma ajuta cu nimic), sau sa il dau in judecata...?
Cel mai recent răspuns: mihaibocancea , utilizator 08:29, 23 Octombrie 2011
Este posibil sa isi fi facut asigurare chiar in ziua accidentului (retroactiv nu mai permite sistemul) sau la o zi dupa. Important este ca in momentul producerii evenimentului, dansul nu avea RCA valabil. Daca ati reparat masina pe cont propriu, nu mai puteti deschide dosar la asigurator, singura varianta ar fi sa il actionati in instanta pentru prejudiciul creat (atunci veti vedea si valabilitatea RCA-ului).
Daca sistemul nu permite a se face RCA din urma (adica fals...) inseamna ca era o eroare pe site-ul CSA. Asta inseamna ca asigurarea era valabila. Cat timp soferul vinovat NU VREA sa imi dea asigurarea si cat timp eu cautand si negasind asigurarea pe site, mi-am reparat masina,nu are rost sa discut cu cei de la firma de asigurare, sa le duc toate actele, toate pozele, procesul verbal si hartia listata la imprimanta unde CEDAM-ul zicea ca masina nr ... nu are asigurare? Nu ma simt cu nimic vinovat cat timp eu nu aveam de unde sa stiu unde are dansul asigurare si nici nu imi permiteam sa stau cu masina asa un an pana castig procesul cu soferul. Si intrebare asa, ca poate eu sunt mai tantalau si nu ma prind... Statul nu-l OBLIGA pe soferul vinovat sa imi dea asigurarea?
Presupun ca vorbiti despre o asigurare cautata AZI pentru data accidentului(din urma)
Daca ati cautat AZI asigurarea pentru data de AZI,aunci s-ar putea sa apara asigurat la soc.X.Pentru a vedea la ce data s-a asigurat, mergeti cu cercetarile incepand de la data accidentului catre data prezenta.
Ultima modificare: Luni, 19 Septembrie 2011
nucu$, utilizator
In acest moment nu mai puteti sa deschideti dosar de dauna la asiguratorul vinovatului dar eu ma intreb cum de nu ati obtinut copia dupa polita lui RCA cand ati fost la politie? Singura dv sansa este sa apelati la instanta in timpul cel mai scurt.E bine sa cereti ajutorul unui avocat care sa va reprezinte in instanta si sa va fereasca de eventuale surprize.
Inteleg. O sa il dau in judecata atat pe sofer cat si pe proprietarul masinii. Logic ar fi sa castig. Daca o voi face, nu tot compania de asigurari va fi obligata sa plateasca reparatia si cheltuielile de judecata?
PS: oricum, ce mi se pare foarte foarte ciudat e urmatorul lucru: in data de 14 august a avut loc accidentul. Prin data de 20 am listat niste de pe siteul CSA care aratau ca in data accidentului taxiul nu avea asigurare. Ultima data cand figura cu asigurare era undeva la mijlocul lui mai. Acum figureaza ca are asigurare din 2 iunie, deci evident ca si in 14 august are asigurarea valabila. Deci, din 2 iunie pana in 20 august pe site nu era introdusa asigurarea...

Alte discuții în legătură

Refuza sa dea rca-ul ContSters98245 ContSters98245 Salut, in urma cu 4 zile (31 iulie) am avut un accident in care sunt parte vatamata. Am fost la politie cu celalalt sofer si agentul constatator a constatat ca ... (vezi toată discuția)
Accident auto anamariamed anamariamed Buna ziua, am si eu o nelamurire in ceea ce priveste solutionarea unei daune auto. Astazi am fost implicata intr-un accident auto, eu am intrat in depasirea ... (vezi toată discuția)
Accident auto - proprietarul nu este de acord cu despagubirea. ContSters196490 ContSters196490 Buna ziua Fiind implicat intr-un accident auto ca parte pagubita am completat constatul amiabil cu soferul vinovat (acesta recunoscandu-si ... (vezi toată discuția)