avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Refuza sa dea RCA-ul
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Refuza sa dea RCA-ul

Salut, in urma cu 4 zile (31 iulie) am avut un accident in care sunt parte vatamata. Am fost la politie cu celalalt sofer si agentul constatator a constatat ca sunt parte vatamata pentru ca celalalt sofer nu mi-a acordat prioritate într-o intersectie. Acum incepe povestea, vinovatul nu a vrut sa imi predea o copie dupa RCA si a zis ca va face un nou proces verbal la Udriste sau ca va contesta PV-ul (mentionez ca nu a semnat PV-ul si nici nu la ridicat).

*Poate sa conteste PV-ul fara sa aiba o copie dupa el?
*Ce as putea face ca sa imi pot repara masina pe RCA-ul lui?
*Cam cat durează procesul de contestare a PV-ului si daca nu il contesta in 15 zile ce pot face sa imi pot repara masina pe RCA-ul lui.

Mentionez ca nu am CASCO si masina are partea frontala distrusa.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 22:46, 4 August 2009
Politia ii va trimite prin posta copie dupa procesul verbal.
De la data in care va primi actul, cond. auto il poate contesta in instanta, in termen de 15 zile.
Firma de asigurari a persoanei vinovate de producerea accidentului o puteti identifica de pe site-ul www.1asig.ro , baza de data CEDAM, dupa nr. de circulatie al vehiculului pe care l-a condus.
Asiguratorul nu va putea decat sa constate pagubele, in cel mai fericit caz, insa nu va plati despagubirea daca vinovatia nu este recunoscuta de celalalt participant, va astepta solutia instantei cu privire la acea contestatie.
Durata acestei contestatii depinde de instanta unde se va judeca plangerea si de probatoriile care se vor administra, cel putin vreo 3 termene.
In baza p.v. pe care il aveti, chemati in judecata pe vinovat pentru daune.El va chema in garantie asiguratorul sau, iar cand va primi p.v., va face plangere contraventionala(sau se razgandeste!) si se va suspenda procesul dv. pana se judeca contestatia(castigati timp si poate aveti noroc sa nu mai recurga la contestatie)
Ultima modificare: Marți, 4 August 2009
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinovatul accidentului auto refuza sa-mi prezinte o copie rca jjwar jjwar Buna Ziua, Am fost implicat intr-un accident rutier cu daune materiale fara victime impreuna cu alti 2 soferi. Politia a constatat accidentul si a gasit ... (vezi toată discuția)
Asigurare facuta pe o data anterioara raul82io raul82io Buna ziua, tuturor! Incerc sa fiu cat mai scurt... Am fost implicat intr-un accident, nu ne-am inteles amiabil, am fost cu soerul vinovat la politie de unde ... (vezi toată discuția)
Lovire autoturism stationat alexO1 alexO1 Buna ziua,am si eu o problema si anume: in dimineata zilei de astazi , 19.03.13 am fost anuntat de o vecina ca masina mea a fost lovita in parcare, coborand la ... (vezi toată discuția)