avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Lovire autoturism stationat
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Lovire autoturism stationat

Buna ziua,am si eu o problema si anume: in dimineata zilei de astazi , 19.03.13 am fost anuntat de o vecina ca masina mea a fost lovita in parcare, coborand la masina am observat ca asa era si ca toti participantii la accident erau inca acolo. Masina era parcata intr-o parcare in spic aferenta unei strazi si a fost lovita impreuna cu alta masina ce era parcata langa a mea,practic in accident fiind implicate patru masini, doua parcate(din care si a mea) si participantii activi.La locul accidentului a venit politia, a facut poze si am plecat toti la sediul politiei.In urma unei deliberari,politia a desemnat un vinovat care desi a scris la procesul verbal ca nu are obiectiuni a mai scris ca e deacord cu despagubirea prin rca dar si ca v-a contesta acel proces verbal.Mie si celuilalt proprietar de auto parcat ,politia ne-a dat copie dupa p.v. dovada cu avariile si copie dupa asigurarea celui ce a fost gasit vinovat.Am fost la sediul asigurarii respective unde erau doua doamne care nu au putut face nimic pentru noi pentru ca nu erau colegii lor ce se ocupa de chestiile de genul acesta prezenti...si ne-au spus sa revenim maine dimineata.Intrebarea mea este cum pot proceda sa fiu despagubit corect si rapid??Nu ma prea intereseaza cine e vinovat ,unul sau amandoi cert este ca eu nu sunt vinovat cu nimic in ecuatia aceasta, ma intereseaza doar sa pot utiliza cat mai repede autoturismul....
Mentionez ca in accident nu au fost victime omenesti ci doar pagube materiale.
Ultima modificare: Marți, 19 Martie 2013
alexO1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Insurance Recovery System , Avocat 16:19, 22 Martie 2013
Cele doua doamne v_au spus ca lipsesc inspectorii de dauna, de aceea mergeţi din nou mâine, va îndruma şi către service autorizat , agreat de societatea de asigurări, după ce constata dauna şi apoi rezolvaţi problema.
Mi se pare pertinent ceea ce spuneti numai ca teama mea este ca cei doi soferi implicati in accident vor fi dintr-o instanta in alta pasand vina de la unu la altul in timp ce eu care nu am avut nici o vina stau cu masina avariata si nu o pot folosi........Nu stiu ce demersuri se fac in situatiile de genul acesta....politia trimite spre firmele de asigurari datele accidentului..? sau numai procesul verbal ajunge la asigurari adus cei pagubiti...?Ce pondere are pentru firma de asigurari faptul ca soferul gasit vinovat a scris pe P.V. (la rubrica mentiuni) niste chestii practic contradictorii......adica nu are obiectiuni, e deacord cu despagubirea prin rca dar va contesta acel proces verbal.....Pun intrebarile acestea ca vreau sa stiu la ce sa ma astept....
Din cate stiu orice porces verbal are un termen in care poate fi contestat....ceva de genul 30 de zile......in timpul aceta firma de asigurari va sta sa astepte sa depuna soferul contestatia???........? sau va repara masinile si va recupera banii ulterior de la cel vinovat??
De mentionat ,nu s-a facut constatare amiabila ci doar politia a cosntatat.

Ultima modificare: Marți, 19 Martie 2013
alexO1, utilizator
Societatea de asigurare este obligata sa va deschida dosar de dauna la solicitarea Dvs. Pv se poate contesta in 15 zile. Va sugerez sa deschideti in prima faza dosarul de dauna si sa discutati cu cei de la societatea de asigurare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire laptop pe rca persoanei vinovate? popamarian_ro popamarian_ro Buna! am si eu o mare nedumerire, in data de 12 . 02 . 2010 am avut un accident rutier cu avarii doar la masina mea si a celui vinovat de producerea ... (vezi toată discuția)
Parte vatamata in accident cu contestarea pv raduvlad1 raduvlad1 Buna ziua, Am avut ghinionul ca intr-o dimineata sa imi gasesc masina(parcata regulamentar) avariata... Am aflat ulterior ca a fost implicata intr-un ... (vezi toată discuția)
Daune asigurari lucaciu_nick lucaciu_nick buna ziua. am avut un accident rutier iar vinovatul a parasit locul accidentului, masina lui nefiind lovita, am luat numarul si ne intalnim in instanta. ar ... (vezi toată discuția)