buna ziua.
am avut un accident rutier iar vinovatul a parasit locul accidentului, masina lui nefiind lovita, am luat numarul si ne intalnim in instanta. ar exista solotia recupareri unor daune de la asigurari, sau ceva birouri fara a avea asigurarea lui numai copie proces verbal de contarventie de la politist(dat soferului care a fugit) si dovada de reparatie a masinii mele.va multumesc
sa inteleg ca nu ati intocmit acel inscris de constatare amiabila a accidentului; in procesul verbal este mentionata firma de asigurare obligatorie a celui vinovat si faptul ca acesta este de acord sa va recuperati dauna de la firma asiguratoare? daca nu, sunteti obligat sa-l actionati in judecata- o actiune in raspundere delictuala.
avocat Cristina Popescu
Avand p.v. de contraventie, se presupune ca in el s-a trecut nr. polita RCA si asiguratorul fugarului.Mergeti la asigurator si deschideti dosarul de dauna, in baza p.v. si autorizatiei de reparatie.Este posibil a primi despagubiri chiar inainte de a fi nevoit sa initiati un proces civil.
Politia putea sa gaseasca asiguratorul dupa nr. de inmatriculare al masinii care v-a lovit si apoi sa completeze p.v. Cu aceste documente se poate deschide dosar de dauna iar apoi politia il va cauta pe vinovat si-l va sanctiona conform legii pt. fuga de la locul accidentului.