avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Activitate doina_dana

Activitate doina_dana

Răspuns la discuția redobandire permis auto


Am gasit acest raspuns pe forum ,dar cu toat ca l-am scos la imprimata si l-a prezentat sotul meu la acel birou pt permise,a fost ,,trimis,, sa mearga sa rezolve problema cu cea care a scris articolul. Nu cred ca acea dna comisar nu stia ce vorbeste cand a afirmat ceea ce s-a scris,eu cred mai egraba ca este ori necunoasterea legii sau o intelegere,ca multe altele ce se fac in scumpa noastra patrie, ca cei de la scolile de soferi sa iasa in beneficiu,nu stiu,zic,o idee....



,,Anularea permisului auto reprezinta una dintre cele mai drastice pedepse pentru soferii care incalca regulile de circulatie. Totusi, anularea nu este permanenta, conducatorul auto avand dreptul sa isi redobandeasca permisul de conducere. Aflati astazi cum trebuie procedat pentru a obtine din nou dreptul de a conduce.

Autor Roxana Neagu



Infractiunile pentru care se anuleaza permisul auto sunt prevazute in Codul Rutier la art. 114.

Spre exemplu, anularea permisului de conducere se dispune daca titularul a fost condamnat, printr-o hotarare judecatoreasca definitiva, pentru o infractiune care a avut ca rezultat uciderea sau vatamarea corporala a unei persoane, savarsita ca urmare a incalcarii regulilor de circulatie.

De asemenea, permisul de conducere este anulat daca a fost obtinut cu incalcarea normelor legale sau daca a fost obtinut in perioada in care titularul era cercetat sau judecat intr-un proces penal pentru savarsirea unei infractiuni de ordin rutier.

Anularea permisului auto este dispusa si in cazul in care un sofer pune in circulatie sau conduce un autoturism neinmatriculat ori cu un numar de inmatriculare fals.

Art. 114 mai stabileste ca unui conducator auto ii poate fi anulat permisul de conducere si daca paraseste locul unui accident de circulatie in urma caruia a rezultat uciderea sau ranirea unei persoane. Aceeasi sanctiune intervine si daca soferul implicat intr-un accident soldat cu victime modifica sau sterge urmele accidentului.

AvocatNet.ro a scris AICI despre situatiile in care permisul auto poate fi anulat.

Cum redobandesti dreptul de a conduce

Dupa anularea permisului auto, pentru a mai putea conduce pe drumurile publice, trebuie sa obtineti un nou carnet de sofer.

Este important de retinut ca, spre deosebire de cei care isi iau pentru prima data permis, soferii care au avut permisul anulat nu mai trebuie sa urmeze din nou cursurile unei scoli de soferi.

"Pentru a obtine un nou permis de conducere, persoana care a posedat permis de conducere, dar care a fost anulat, nu mai trebuie sa urmeze cursurile de pregatire teoretica si practica desfasurate într-o scoala de conducatori auto autorizata", a declarat, pentru AvocatNet.ro, Alina Dragomir, comisar sef in cadrul Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor.

Pentru a va putea prezenta la examenul pentru obtinerea permisului auto, trebuie sa depuneti, la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inamtriculare a Vehiculelor din judetul in care aveti domiciliul, resedinta sau rezidenta, un dosar care va contine:

cererea-tip, semnata de solicitant;
fisa de scolarizare, completata numai pe fata imprimatului cu datele personale ale solicitantului si semnata de catre acesta;
fisa medicala-tip cu avizul medicului ,,Apt pentru conducerea vehiculelor" din categoria sau subcategoria pentru care se solicita examinarea;
certificatul de cazier judiciar;
copia hotararii judecatoresti de condamnare sau de revocare a pedepsei complementare a interzicerii exercitarii profesiei sau ocupatiei de conducator de vehicule, prevazuta de Codul penal, dupa caz, ramasa definitiva;
copia actului de identitate;
chitantele de plata a taxelor aferente obtinerii permisului de conducere.

Apoi veti sustine proba teoretica si proba practica, la acelasi serviciu public comunitar la care ati depus dosarul, in zile diferite, pe baza unei programari,,.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
Răspuns la discuția redobandire permis auto
Buna seara,
In urma sfaturilor dvs. am facut o cerere catre Serviciul politiei rutiere,in care am intrebat ca vreau sa stiu daca trebuie sau nu sa faca iar scoala de soferi ptr. fiecare grad in parte,iar raspunsul este evaziv,spune doar ce acte trebuie ptr. intocmirea dosarului,iar ptr. alte relatii
sa se adreseze la ghiseul Serviciului public comunitar permise auto.Deci am ajuns de unde am plecat....
Ce mai trebuie sa fac?
Multumesc!
Răspuns la discuția perimare executare
Nu pot face contestatie deoarece sotul meu trecand prin zona unde am locuit s-a intalnit cu cel care sta unde am locuit noi prima data si i-a dat mai multe scrisori,printre care si acea somatie care are data postei de 27 si respectiv 28 iunie 2012,acest lucru intamplandu-se cu o zi inainte sa scriu eu pe forum,deci nu mai pot face contestatie in acel termen de 15 zile....
deci ce se mai poate face practic?
Multumesc!
Răspuns la discuția redobandire permis auto
Da,este conducator auto profesionist,dar in momentul cand i-a fost anulat permisul,unde lucra nu avea nevoie de atestat,si fiind. absolvent al liceului auto avea toate gradele.Eu am vazut pe forum ca nu mai trebuie inca o data sa faca scoala,dar instructorii spun ca daca nu face scoala nu are cu ce masina ,autobuz,camion,etc. sa de-a examenul de conducere,iar la ghiseul de permise din cadrul politiei i s-a spus ca trebuie sa faca iar scoala,ca asa scrie la lege. Eu nu mai inteleg nimic! Stiu ca ,,unde-i lege nu-i tocmeala,,, dar una e legea si alta se face......
Răspuns la discuția redobandire permis auto
Nu este vorba de nici un atestat.Doar de redobandirea permisului auto profesionist , dupa termenul de 1 an,de cand a ramas definitiva hotatarea.
Sotul meu are permisul anulat,deoarece in urma unei verificari a unui echipaj de la politia circulatie,dupa ce a suflat in etilotest si a avut o alcolemie de 0,42 a refuzat recoltarea probelor biologice de sange,a fost judecat iar acum vrea sa redobandeasca permisul ,caci aceasta este meseria lui.A fost sa vada ce trebuie facut,la o scoala de soferi,si i s-a spus ca trebuie sa faca scoala( ore practice si teoretice) pt fiecare categorie in parte.Am cautat pe internet caci pt redobandire numai scolarizarea se ridica la aprox. 8500lei,plus dosarele care se intocmesc pt fiecare grad in parte,si am gasit pe acest forum,, Pentru a obtine un nou permis de conducere, persoana care a posedat permis de conducere, dar care a fost anulat, nu mai trebuie sa urmeze cursurile de pregatire teoretica si practica desfasurate într-o scoala de conducatori auto autorizata", a declarat, pentru AvocatNet.ro, Alina Dragomir, comisar sef in cadrul Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor.,,Azi a fost la Galati la acest serviciu si a intrebat cum se poate redobandi permisul,iar raspunsul a fost ca trebuie sa faca scoala pt fiecare categorie in parte si binenteles si cate un dosar aferent categoriei.
Care este adevarul?

Acum 1 an, pe 30 mai 2011 am primit acasa vizita unui executor care a facut un proces-verbal deoarece ceruse incuvintarea silita pt un credit de nevoi de nevoi personale restant ,si de atunci nu am mai primit nimic, pana pe 27 iunie acest an,cand am primit o somatie( in 5 exemplare) ca se incepe blocarea tuturor conturilor si apoi executarea silita daca in termen de 15 zile de la data primirii somatiei nu achit suma restanta si cheltuielile de executare,dar aceasta somatie am primit-o la adresa unde am locuit cand am facut creditul,iar in 2011 am fost vizitati la noua adresa unde s-a incheiat si acel proces-verbal cu bunurile ce vor fi scoase la licitatie,in cazul de fata ,apartamentul,caci si acesta este cumparat tot prin credit , si care din pacate este tot restant,si tot la aceeasi banca.
1- Este acesta un caz de perimare al executarii silite?
2-Ce trebuie facut?
3-Mai este valabila acea incuviintare a executarii silite de catre judecatorie?
Răspuns la discuția contestatie la executare
Care este termenul de depunere al cautiunii?
Răspuns la discuția contestatie la executare
Eu am inteles ca pt suspendarea executarii silite trebuie sa se plateasca o cautiune.Daca pe 20 iunie e contestatia la executare ,iar pe 27 iunie este licitatia se mai poate schimba ceva?
Pe 27 iunie avem licitatie pt.vanzare un imobil in urma unui partaj judiciar,iar cel care ocupa imobilul a facut contestatie la executare pe motiv ca nu este de acord cu evaluarea facuta inainte de inceperea executarii silite de catre un evaluator desemnat ,cred,de catre executor,si care a marit valoarea imobilului cu aprox. 50 milioane lei,fata de evaluarile facute in timpul procesului de partaj.
Poate intarzia acest lucru licitatia?