avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... redobandire permis auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

redobandire permis auto

Sotul meu are permisul anulat,deoarece in urma unei verificari a unui echipaj de la politia circulatie,dupa ce a suflat in etilotest si a avut o alcolemie de 0,42 a refuzat recoltarea probelor biologice de sange,a fost judecat iar acum vrea sa redobandeasca permisul ,caci aceasta este meseria lui.A fost sa vada ce trebuie facut,la o scoala de soferi,si i s-a spus ca trebuie sa faca scoala( ore practice si teoretice) pt fiecare categorie in parte.Am cautat pe internet caci pt redobandire numai scolarizarea se ridica la aprox. 8500lei,plus dosarele care se intocmesc pt fiecare grad in parte,si am gasit pe acest forum,, Pentru a obtine un nou permis de conducere, persoana care a posedat permis de conducere, dar care a fost anulat, nu mai trebuie sa urmeze cursurile de pregatire teoretica si practica desfasurate într-o scoala de conducatori auto autorizata", a declarat, pentru AvocatNet.ro, Alina Dragomir, comisar sef in cadrul Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor.,,Azi a fost la Galati la acest serviciu si a intrebat cum se poate redobandi permisul,iar raspunsul a fost ca trebuie sa faca scoala pt fiecare categorie in parte si binenteles si cate un dosar aferent categoriei.
Care este adevarul?

Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 20:57, 17 Martie 2015
in primul rind, permisul se poate obtine numai dupa implinirea unui termen de 1 an de la raminerea definitiva a sentintei de condamnare (daca pedeapsa aplicata a fost suspendata de la executare).
In al doilea rind, permisul se obtine in urma urmarii cursurilor de specialitate si a trecerii examenului. este ca si cum l-ar obtine pentru prima data.
matahachiro a scris:

In al doilea rind, permisul se obtine in urma urmarii cursurilor de specialitate si a trecerii examenului. este ca si cum l-ar obtine pentru prima data.


Dle avocat @matachiro pe acest forum foarte multi useri pun intrebarea daca dupa anularea permisului de conducere pentru redobandirea acestuia mai trebuie urmata scoala de soferi.

Raspunsul dvs. in cazul de fata vizeaza obtinerea permisului de conducere sau obtinerea atestatului avand in vedere ca sotul a detinut probabil categ. C si/sau D pentru profesionisti?

Articolul scris de colega dvs Roxana Neagu pe forumul Avocatnet la adresa www.avocatnet.ro/content/art...
descrie situatia pentru redobandirea permisului de conducere. Este descrisa situatia corect in acel articol?

Obtinerea atestatului pentru conducerea vehiculelor de marfa si calatori este alt subiect. Atestatul este valabil impreuna cu permisul de conducere ptr ca pe atestat este inscrisa seria si nr . permisului de conducere.

Parerea mea este ca trebuie intai redobandit permisul in conditiile articolului scris de catre dna Roxana Neagu .

Nu cunosc daca atestatul se anuleaza odata cu anularea permisului de conducere, cel putin OUG 195 nu prevede aceasta posibilitate. o sa ma informez si o sa revin.
Nu este vorba de nici un atestat.Doar de redobandirea permisului auto profesionist , dupa termenul de 1 an,de cand a ramas definitiva hotatarea.
doina_dana a scris:

Sotul meu (...) acum vrea sa redobandeasca permisul ,caci aceasta este meseria lui. (...) scolarizarea se ridica la aprox. 8500lei,plus dosarele care se intocmesc pt fiecare grad in parte


din ce ati relatat s-a inteles ca sotul este conducator auto profesionist, meserie ptr care iti trebuie si atestat. ce categorii detinea inainte de anularea permisului de conducere daca tariful ptr scolarizare este atat de mare? sau poate nu sunt eu la curent cu preturile!:)

in orice caz, daca este vorba numai de redobandirea permisului de conducere nu se mai face scoala.

Ordinul 268/2010 privind procedura de examinare pentru obtinerea permisului de conducere

Art. 6. -
(6) In vederea obtinerii unui nou permis de conducere pentru aceleasi categorii/subcategorii detinute anterior, candidatii aflati in una dintre situatiile prevazute la art. 116 alin. (1) din ordonanta de urgenta trebuie sa prezinte pentru programare la examinare documentele prevazute la alin. (2) lit. a)-e), precum si:
a) fisa medicala-tip;
b) copia hotararii judecatoresti de condamnare sau de revocare a pedepsei complementare a interzicerii exercitarii profesiei sau ocupatiei de conducator de vehicule, prevazuta de Codul penal, dupa caz, ramasa definitiva.

(2)Dosarul de examinare trebuie sa contina urmatoarele documente:
a) cererea-tip, semnata de candidat, al carei model este prevazut in anexa nr. 1;
b) fisa de scolarizare pentru conducerea autovehiculelor, emisa de unitatea autorizata, al carei model este prevazut in anexa nr. 2;
c) certificatul de cazier judiciar, in termenul de valabilitate;
d) copia actului de identitate valabil;
e) chitantele de plata a taxelor aferente obtinerii permisului de conducere;

Daca pentru persoanele care vor sa isi redobandeasca permisul de conducere anulat acestuia din cauza unei hotarari judecatoresti ar fi fost obligatorie urmarea inca o data a scolii de soferi (cursuri de pregatire teoretica si practica), legiuitorul nu ar mai fi prevazut un aliniat separat la art. 6 privind aceasta categorie de candidati, adica alin. (6) nu isi avea rostul.

Art.116. - (1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una din situaţiile următoare:
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii penale sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
c) a intervenit amnistia;
d) interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art.64 lit.c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.
Da,este conducator auto profesionist,dar in momentul cand i-a fost anulat permisul,unde lucra nu avea nevoie de atestat,si fiind. absolvent al liceului auto avea toate gradele.Eu am vazut pe forum ca nu mai trebuie inca o data sa faca scoala,dar instructorii spun ca daca nu face scoala nu are cu ce masina ,autobuz,camion,etc. sa de-a examenul de conducere,iar la ghiseul de permise din cadrul politiei i s-a spus ca trebuie sa faca iar scoala,ca asa scrie la lege. Eu nu mai inteleg nimic! Stiu ca ,,unde-i lege nu-i tocmeala,,, dar una e legea si alta se face......

Alte discuții în legătură

Drept inscriere examen auto JosefC JosefC Buna ziua.Am si eu cateva intrebari.Din cate am aflat de pe acest forum, dupa 1 an de la data pronuntarii sentintei civile, am dreptul sa dau din nou de ... (vezi toată discuția)
Permis auto anulat! laur2310 laur2310 BUNA SEARA IN DATA DE 19 SEPTEMBRIE 2012 SE FACE UN AN DE CAND AM PRIMIT O CONDAMNARE CU SUSPENDARE(2 ANI SI 2 LUNI). SPECIFIC,CA PERMISUL DE CONDUCERE A ... (vezi toată discuția)
Cand pot sa redobandesc permisul auto? fany74 fany74 Am fost judecat pentru conducere sub influenta alcolului,mi sa dat sentinta si dra avocat mia spus ca pot da din nou la scoala de soferi peste 1 an de la ... (vezi toată discuția)