avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cand pot sa redobandesc permisul auto?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cand pot sa redobandesc permisul auto?

Am fost judecat pentru conducere sub influenta alcolului,mi sa dat sentinta si dra avocat mia spus ca pot da din nou la scoala de soferi peste 1 an de la pronuntarea hotararii judecatoresti,asta fiind anul trecut in martie,acum ce trebuie sa fac si unde trebuiesa merg sa pot da din nou la scoala de soferi .Va rog sa ma sfatuiti si pe mine ce acte imi trebuie ca sa am dreptul la scoala.scuze daca nu mam exprimat cum trebuie,nu prea imi gasesc cuvintele necesare!Multumesc!#-o
Cum redobandesti dreptul de a conduce

Dupa anularea permisului auto, pentru a mai putea conduce pe drumurile publice, trebuie sa obtineti un nou carnet de sofer.

Este important de retinut ca, spre deosebire de cei care isi iau pentru prima data permis, soferii care au avut permisul anulat nu mai trebuie sa urmeze din nou cursurile unei scoli de soferi.

"Pentru a obtine un nou permis de conducere, persoana care a posedat permis de conducere, dar care a fost anulat, nu mai trebuie sa urmeze cursurile de pregatire teoretica si practica desfasurate într-o scoala de conducatori auto autorizata", a declarat, pentru AvocatNet.ro, Alina Dragomir, comisar sef in cadrul Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor.

Pentru a va putea prezenta la examenul pentru obtinerea permisului auto, trebuie sa depuneti, la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inamtriculare a Vehiculelor din judetul in care aveti domiciliul, resedinta sau rezidenta, un dosar care va contine:
cererea-tip, semnata de solicitant;
fisa de scolarizare, completata numai pe fata imprimatului cu datele personale ale solicitantului si semnata de catre acesta;
fisa medicala-tip cu avizul medicului ,,Apt pentru conducerea vehiculelor" din categoria sau subcategoria pentru care se solicita examinarea;
certificatul de cazier judiciar;
copia hotararii judecatoresti de condamnare sau de revocare a pedepsei complementare a interzicerii exercitarii profesiei sau ocupatiei de conducator de vehicule, prevazuta de Codul penal, dupa caz, ramasa definitiva;
copia actului de identitate;
chitantele de plata a taxelor aferente obtinerii permisului de conducere.
Apoi veti sustine proba teoretica si proba practica, la acelasi serviciu public comunitar la care ati depus dosarul, in zile diferite, pe baza unei programari.


Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandire permis anulat rusu1985 rusu1985 buna ziua.Va rog sa imi spuneti si mie cand pot da din nou de permis,mia fost anulat permisu pt ucidere din culpa 4 ani cu executare,am iesit din penitenciar ... (vezi toată discuția)
Info redobandire permis auto drakestorm drakestorm mia fost anulat permisul . acum a trecut 1 an de la sentinta finala ... vreau sa stiu daca ma trebuie sa fac dinou scoala de soferi sau pot sa ma duc asa (am ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis auto doina_dana doina_dana Sotul meu are permisul anulat,deoarece in urma unei verificari a unui echipaj de la politia circulatie,dupa ce a suflat in etilotest si a avut o alcolemie de ... (vezi toată discuția)