avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Info redobandire permis auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Info redobandire permis auto

mia fost anulat permisul . acum a trecut 1 an de la sentinta finala ... vreau sa stiu daca ma trebuie sa fac dinou scoala de soferi sau pot sa ma duc asa (am inteles ca am nevoie de fisa de scolarizare ) ? multumesc anticipas astept raspuns
Cel mai recent răspuns: drakestorm , utilizator 19:06, 11 Iunie 2012
redobindire = scoala de soferi dupa ce faceti dovada cu hot def si irev la politie ca a trecut un an de la solutionare dosar complet .
trebuie sa faceti scoala de soferi si sa dati examen.
le dau dinou axact ca si cum nu as fi avut permis niciodata?
In termen de un an de zile, termen ce curge de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare , veti putea sustine din examenul in vederea redobandirii dreptul de a conduce pe drumurile publice.

Nu mai este necesar sa parcurgeti , inca o data , cursurile legislative si orele de conducere.


Pentru a va putea prezenta la examenul pentru obtinerea permisului auto, trebuie sa depuneti, la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inamtriculare a Vehiculelor din judetul in care aveti domiciliul, resedinta sau rezidenta, un dosar care va contine:

* cererea-tip, semnata de solicitant;
* fisa de scolarizare, completata numai pe fata imprimatului cu datele personale ale solicitantului si semnata de catre acesta;
* fisa medicala-tip cu avizul medicului ,,Apt pentru conducerea vehiculelor" din categoria sau subcategoria pentru care se solicita examinarea;
* certificatul de cazier judiciar;
* copia hotararii judecatoresti de condamnare sau de revocare a pedepsei complementare a interzicerii exercitarii profesiei sau ocupatiei de conducator de vehicule, prevazuta de Codul penal, dupa caz, ramasa definitiva;
* copia actului de identitate;
* chitantele de plata a taxelor aferente obtinerii permisului de conducere.

Apoi veti sustine proba teoretica si proba practica, la acelasi serviciu public comunitar la care ati depus dosarul, in zile diferite, pe baza unei programari.




Ultima modificare: Luni, 11 Iunie 2012
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
multumesc foarte mult pentru ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost condamnat cu suspendare, cum pot obtine un nou permis? rcaroi rcaroi scuze daca nuam pus intrebarea unde trebuiea.am si eu ontrebare.am fost condamnat la 1 an si 6 luni de incisoare cu suspendare.ce acte am nevoie pentru ... (vezi toată discuția)
Cand pot sa redobandesc permisul auto? fany74 fany74 Am fost judecat pentru conducere sub influenta alcolului,mi sa dat sentinta si dra avocat mia spus ca pot da din nou la scoala de soferi peste 1 an de la ... (vezi toată discuția)
Drept inscriere examen auto JosefC JosefC Buna ziua.Am si eu cateva intrebari.Din cate am aflat de pe acest forum, dupa 1 an de la data pronuntarii sentintei civile, am dreptul sa dau din nou de ... (vezi toată discuția)