avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Activitate alex2209

Activitate alex2209

Buna ziua!

In anul 2008 am luat 2 credite pentru 2 apartamente in CHF de la banca in incercarea de a-mi ajuta parintii. Intre timp, nu au mai avut bani sa achite creditele si au si divortat. Creditul a fost cedat de banca catre ifn-ul controlat tot de aceasta banca. Ifn-ul a trecut la executare silita si a vandut apartamentele in acest moment cu aproximativ 80.000 euro. Executarea silita continua pentru ca, desi in 2008 valoarea creditului reprezenta aprox. 105.000 euro, din cauza cursului valutar, ei au calculat ca le mai datorez inca aproximativ 80.000 de euro.

In momentul de fata eu nu mai am nimic pe numele meu. Am doar un salariu foarte mic (poprit si el) la firma la care detin o parte din partile sociale. Mentionez ca firma este una de dimensiuni reduse (2 ani de pierderi si un an cu profit de 1700 ron). Mi-au comunicat ca vor pune poprire si pe parti sociale.

De 2-3 saptamani simt ca nu mai sunt om si as dori sa negociez cu ei o suma pe care sa le-o dau si sa scap. Problema e ca nu am niciun ban si ar trebui sa ma imprumut de la prieteni, asa ca vine si intrebarea mea: stiti cumva pana la ce procent se poate negocia cu ifn-ul bancii? Pentru ca daca ei doresc 50% din ce au calculat ca mai e de plata, nu are sens nici macar sa-i contactez. Se poate negocia astfel incat sa mai platesc 5-10% din suma ramasa avand in vedere ca deja au vandut apartamentele?

Va multumesc si astept un sfat.
Buna seara,

Stie cineva daca este legal in Romania sa infiintezi un SRL, iar pe langa actul constitutiv sa mai fie un act care sa confere mai multe drepturi de vot unuia dintre asociati?

Spre exemplu: A detine 49% din actiuni, iar B detine 51%. Conform legislatiei noaste A detine pentru fiecare actiune un drept de vot, la fel si B.

Se poate incheia un act aditional prin care A sa detina mai multe drepturi de vot decat B, dar partile sociale sa ramana impartite la fel? In final, A sa detina controlul companiei (numirea managerului, aprobarea bugetului si hotararea de a imparti sau nu dividendele)?

Multumesc frumos
Multumesc pentru raspuns. Dar nu inteleg exact ce ma sfatuiti sa fac in final. La inceputul raspunsului dumneavoastra am inteles ca ar fi bine sa ma conformez si sa platesc cei 300 de euro pentru a evita o amenda mai mare in instanta.

In ultimul alineat al raspunsului pe care mi l-ati oferit spuneti ca „firma nu va poate impune nici un pret pentru imprumutul sau inchirierea fotografiei, pentru ca legal nu se mai poate aplica acest demers.”

Intr-adevar imaginea a fost gasita pe google.com si a fost copiata. Cand a fost copiata nu se specifica nimic despre faptul ca ar fi protejata.

Multumesc
Buna seara!

Pe site-ul pe care-l detin am creat cateva bannere, iar la unele dintre ele am folosit imagini pe care le-am gasit in cautarile din google.

Recent, am primit o notificare de la o firma romaneasca, reprezentanta (editat), prin care am fost informat ca trebuie sa achizitionez licenta pentru una dintre fotografiile de pe site. De asemenea, mi s-a spus in felul urmator: ?Este important de reţinut că licentierea in vederea utilizarii imaginii identificate este necesară, chiar şi în cazul în care imaginea este îndepărtata de pe site-ul dvs?.

In cel mult 24 de ore eu am scos imaginea de pe site.

Ma puteti ajuta cu vreun sfat in aceasta problema? Ar trebui sa mai achit ceva? Exista riscuri in aceasta situatie? Firma este infiintata de mine si sunt singur, nu am angajati, de unde rezulta si ca firma este mica si nu dispune de capital in cazul unui proces. Licenta pentru aceasta poza ar costa cam 300 de euro.

Va multumesc!