avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Negociere suma de plata banca/ifn
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Negociere suma de plata banca/ifn

Buna ziua!

In anul 2008 am luat 2 credite pentru 2 apartamente in CHF de la banca in incercarea de a-mi ajuta parintii. Intre timp, nu au mai avut bani sa achite creditele si au si divortat. Creditul a fost cedat de banca catre ifn-ul controlat tot de aceasta banca. Ifn-ul a trecut la executare silita si a vandut apartamentele in acest moment cu aproximativ 80.000 euro. Executarea silita continua pentru ca, desi in 2008 valoarea creditului reprezenta aprox. 105.000 euro, din cauza cursului valutar, ei au calculat ca le mai datorez inca aproximativ 80.000 de euro.

In momentul de fata eu nu mai am nimic pe numele meu. Am doar un salariu foarte mic (poprit si el) la firma la care detin o parte din partile sociale. Mentionez ca firma este una de dimensiuni reduse (2 ani de pierderi si un an cu profit de 1700 ron). Mi-au comunicat ca vor pune poprire si pe parti sociale.

De 2-3 saptamani simt ca nu mai sunt om si as dori sa negociez cu ei o suma pe care sa le-o dau si sa scap. Problema e ca nu am niciun ban si ar trebui sa ma imprumut de la prieteni, asa ca vine si intrebarea mea: stiti cumva pana la ce procent se poate negocia cu ifn-ul bancii? Pentru ca daca ei doresc 50% din ce au calculat ca mai e de plata, nu are sens nici macar sa-i contactez. Se poate negocia astfel incat sa mai platesc 5-10% din suma ramasa avand in vedere ca deja au vandut apartamentele?

Va multumesc si astept un sfat.

Alte discuții în legătură

Executare silita pensie de handicap Ionut Octavian Ionut Octavian Buna ziua, In 2008 am luat un credit de nevoi personale in Chf. Am plătit ratele pana in februarie 2014, dar pentru ca m-am îmbolnăvit grav, cu sanse ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare - si partaj victor77 victor77 Buna ziua, As dori sa stiu daca in cadrul contestatiei la executare inceputa de executor, in situatia mea de debitor as putea introduce partajul . In 2008 ... (vezi toată discuția)
Firme de recuperare murariu dorina murariu dorina Buna ziua.Acum 5 ani de zile am luat un imprumut de la banca pt nevoi personale in franci elvetieni.Imprumutul a fost girat cu trei proprietati personale.Am ... (vezi toată discuția)