avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... firme de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

firme de recuperare

Buna ziua.Acum 5 ani de zile am luat un imprumut de la banca pt nevoi personale in franci elvetieni.Imprumutul a fost girat cu trei proprietati personale.Am platit imprumutul durante 4ani de zile iar apoi nu sa mai putut plati.Dupa lupte seculare cu banca nu sa ajuns la nici o intelegere.Au trecut la executare silita.Au fost scoase toate trei proprietati la vanzare.Una sa vandut la a doua licitatie,iar imediat dupa ce au vandut am primit instiintare aducandu-mi la cunostinta ca creditul este preluat din acel moment de o firma de recuperare.Ce este mai bine sa fac in acest caz?Precizez ca una dintre proprietati nevandute este a socrilor mei,sant piensionari si locuesc in Romania.Cum iar putea afecta pe ei?Ce drept are o firma de recuperari asupra creditului semnat cu banca?Imprumutul este luat de la
Wollsbank.Multumesc anticipat.Astept raspuns de la DV.#-o
Cel mai recent răspuns: murariu dorina , utilizator 16:13, 10 August 2014
Daca locuinta socrilor se va vinde la licitie acestia vor fi evacuati.

Firma de recuperari a preluat creditul de la banca si are aceleasi drepturi ca si banca, mai pe romaneste banca a vandut creditul firmei de recuperari iar dvs. sunteti acum dator firmei respective.

Firmele de recuperari sunt mai agresive in recuperarea creantelor decat bancile.

Ce este de facut? O intelegere cu recuperatorii, un angajament de plata pe o perioada mai mare, un credit la o alta banca ptr inchiderea creditului respectiv (greu de obtinut in conditiile date), vanzarea unei proprietati care sa acopere restul de credit.
La licitatie proprietatile sunt vandute la preturi derizorii, de regula in cardasie cu cei care executa proprietatea, si tot mai ramane o parte de dat.
Vanzarea intre banca si firma de recuperari este legala?Eu nu am semnat nimic cu aceasta firma.Banca nu a anuntat nimic inainte si nici nu mi-a trimis dupa primul apartament vandut la licitatie vreo recalculare a datoriei sau alte detalii.
Dar despre licitatie ati avut cunostinta??
Din moment ce dvs. erati in culpa cu plata creditului era normal sa solicitati creditorului informatii despre credit, cat mai aveti de plata, reesalonarea creditului daca se poate, etc.
Daca asteptati sa va trimita banca cum sa procedati in continuare o sa asteptati mult si bine sau pana va evacueaza socrii.
Daca nu aveti stipulat in contractul de credit nimic despre cesionarea creditului catre un tert atunci trebuia sa contestati licitarea bunurilor puse garantie,
Trebuie sa aveti citatia cu publicatia de vanzare a imobilului, asa vedeti cat ati avut de plata.
Si puteti compara cu ce pret a fost vandut imobilul, la primul termen de licitatie sau la al doilea.
Imprumutul a fost facut in anul 2008 in valoare de 161,000,00 CHF(100.000 euro ).Durante cinci ani am platit rata lunar plus asigurarile pe an in valoare de 400 CHF(330 euro).In octombrie 2013 in citatia de executare silita punea ca datoram bancii la acea data suma de 146,660,00 CHF plus 13.000 lei cheltuielile de judecata.Imprumutul a fost girat cu trei proprietati (apartamentea)categoria lux. Unul dintre apartamente a fost vandut la a doua licitatie cu o reducere de 45 % din valoarea de pornire a licitatiei .Proprietatea a fost vanduta cu 24.000.00 CHF (20.000 euro).Deci cred ca datoria actuala dupa calculile mele este de 120.000.00 CHF(100.000euro).#-o .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instrainarea bunurilor negirate bancii oanaalina1987 oanaalina1987 Buna seara Avem un apartament girat pentru un credit de 53000 de euro la o banca, care tocmai a fost scos la licitatie de catre firma care a preluat ... (vezi toată discuția)
Executare silita RoxanaVasile RoxanaVasile Parintii mei au 2 credite la 2 banci diferite: banca 1 si Banca 2. La banca 1 au girat apartamentul. Cei de la Banca 2 le-au vandut dosarul unei firme de ... (vezi toată discuția)
Credit de nevoi personale cu ipoteca neachitat - citatie executor judecatoresc marius71 marius71 Buna ziua. In anul 2007 am luat un credit de nevoi personale cu ipoteca pe un teren. Suma cu care am fost creditat a fost de 30250 euro, iar valoarea ... (vezi toată discuția)