avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Se poate reactualiza somatia de plata inscrisa ptr un ...
Discuție deschisă în Executare silită

Se poate reactualiza somatia de plata inscrisa ptr un imobil pe masura ce se fac recuperari partiale (prin vanzari la licitatie)din suma datorata initial?

Am fost executat silit ptr .restante la plata unui credit ipotecar.

La a treia licitatie apartamentul a fost adjudecat de catre un cumparator.

In intervalul celor 30 zile in care cumparatorul trebuia sa achite diferenta de bani, executorul a inscris la Oficiul ptr cadastru si publicitate imobiliara o alta somatie de plata a datoriei mele initiale ptr un alt imobil , proprietatea socrilor care m-au girat atunci cand am facut creditul ipotecar.

Cumparatorul adjudecatar si-a respectat angajamentul si a achitat diferenta de bani, casa mea s-a vandut. Din datoria initiala ptr care am fost executat s-a recuperat cam 55%.

Cu toate acestea, executorul nu a modificat somatia de plata inscrisa ptr imobilul socrilor mei (modificare in sensul reducerii sumei datorate catre banca ca urmare a recuperarii partiale realizate prin vanzarea apartamentului meu.)

Intrebare

Cum poate fi modificata somatia de plata inscrisa de catre executor la Oficiul ptr cadastru si publicitate imobiliara in sensul reactualizarii sumei de bani datorata?


Precizez ca s-au depasit cele 15 zile cand puteam eu insumi sa fac contestatie la Biroul de cadastru si publicitate imobiliara.

Alte discuții în legătură

In cazul unei executari silite somatia de plata , ca valoare, ramane neschimbata pana la stingerea totala a datoriei sau se reactualizeaza pe masura ce se fac recuperari partiale din datorie ? alertbrain alertbrain Am fost executat silit pentru suma de 100 mii euro reprezentand credit ipotecar neachitat. Casa s-a vandut la jumatate de pret. Pentru recuperarea diferentei ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar vis-a-vis executare silita goby goby Buna ziua, Sunt presedinte de asociatie si ma confrunt cu urmatoarea problema; Datorita restantelor acumulate in valoare de peste 3500 lei, in 01.10.2014 am ... (vezi toată discuția)
Executare silita apartament la un pret foarte mic zograffi zograffi buna ziua, am un credit la o banca, cu ipoteca de rang 1 si 2, cu ratele la zi. intre timp am facut un card de credit la o alta banca si nu am mai putut ... (vezi toată discuția)