In cazul unei executari silite somatia de plata , ca valoare, ramane neschimbata pana la stingerea totala a datoriei sau se reactualizeaza pe masura ce se fac recuperari partiale din datorie ?
Am fost executat silit pentru suma de 100 mii euro reprezentand credit ipotecar neachitat.
Casa s-a vandut la jumatate de pret. Pentru recuperarea diferentei de bani, executorul m-a anuntat ca va scoate la licitatie si casa parintilor mei,care m-au girat.
De la Oficiul de cadastru si publicitate imobiliara am primit o Incheiere prin care sunt informat ca executorul a notat ptr imobilul parintilor o somatie de plata tot ptr suma de 100 mii euro , desi jumatate din suma a fost recuperata prin vanzarea apartamentului meu.
Intrebare
Este corect ca somatia de plata inscrisa ptr al 2 -lea imobil sa se faca ptr suma datorata initial desi jumatate din datorie a fost recuperata?
Este ilegal pentru ca in felul acesta intr-un mod indirect executorul judecatoresc considera ca nu a recuperat nimic din suma initiala, ceea ce este total neadevarat. Atata timp cat somatia este pentru suma de 100.000, este clar ca urmareste valorificarea si retinerea acestei sume, desi anterior a incasat jumatate. In cuprinsul titlului executoriu ramane inscrisa suma de 100.000, dar in cuprinsul somatiei trebuie sa se regaseasca diferenta de suma ramasa neachitata.