avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită In cazul unei executari silite somatia de plata , ca ...
Discuție deschisă în Executare silită

In cazul unei executari silite somatia de plata , ca valoare, ramane neschimbata pana la stingerea totala a datoriei sau se reactualizeaza pe masura ce se fac recuperari partiale din datorie ?

Am fost executat silit pentru suma de 100 mii euro reprezentand credit ipotecar neachitat.
Casa s-a vandut la jumatate de pret. Pentru recuperarea diferentei de bani, executorul m-a anuntat ca va scoate la licitatie si casa parintilor mei,care m-au girat.

De la Oficiul de cadastru si publicitate imobiliara am primit o Incheiere prin care sunt informat ca executorul a notat ptr imobilul parintilor o somatie de plata tot ptr suma de 100 mii euro , desi jumatate din suma a fost recuperata prin vanzarea apartamentului meu.

Intrebare

Este corect ca somatia de plata inscrisa ptr al 2 -lea imobil sa se faca ptr suma datorata initial desi jumatate din datorie a fost recuperata?
Cel mai recent răspuns: ContSters98997 , utilizator 20:47, 14 Februarie 2013
Este ilegal pentru ca in felul acesta intr-un mod indirect executorul judecatoresc considera ca nu a recuperat nimic din suma initiala, ceea ce este total neadevarat. Atata timp cat somatia este pentru suma de 100.000, este clar ca urmareste valorificarea si retinerea acestei sume, desi anterior a incasat jumatate. In cuprinsul titlului executoriu ramane inscrisa suma de 100.000, dar in cuprinsul somatiei trebuie sa se regaseasca diferenta de suma ramasa neachitata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire partiala credit bancar prin executare silita alertbrain alertbrain Sunt executat silit pentru un credit ipotecar neachitat. S-a vandut la licitatie apartamentul ipotecat, dar am ramas in continuare dator ... (vezi toată discuția)
Se poate reactualiza somatia de plata inscrisa ptr un imobil pe masura ce se fac recuperari partiale (prin vanzari la licitatie)din suma datorata initial? husseincudop husseincudop Am fost executat silit ptr .restante la plata unui credit ipotecar. La a treia licitatie apartamentul a fost adjudecat de catre un cumparator. [b]In ... (vezi toată discuția)
Salvare bunuri proprii dintr-un imobil vandut la licitatie danalex1971 danalex1971 Am fost executat silit ptr un credit ipotecar in chf neachitat datorita cursului chf care a dublat valoarea ratei lunare. Imobilul are multe aparate aparate ... (vezi toată discuția)