avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Activitate FloreaIon

Activitate FloreaIon

Buna ziua!
Va multumesc pentru raspuns, permiteti-mi o completare si o intrebare:
Cererea formulata de mine catre Judecatorie a fost depusa cu achitarea taxei judiciare de timbru de 39 lei si 5 lei , timbru judiciar. Nu am stiut ca ar fi trebuit timbrata la valoarea sumei imprumutate (8000 eur) si nici din deliberarea scrisa primita de la instanta nu s-a pus problema sumei incorecte a taxei proportionala cu valoarea imprumutului; explicatia instantei se referea la lipsa din inscris a motivului imprumutului (executare de servicii, lucrari sau alte prestatii). Sa inteleg din sfatul dvs. ca pot relua acelasi demers la Judecatorie, dar cu plata unei taxe proportionale cu suma imprumutata? Ce inseamna 'pe procedura dreptului comun' ? Cat ar fi taxa corecta pentru a relua aceasta actiune ?
Inca o data va multumesc.
In intentia de a-mi recupera o suma de bani imprumutata unui cetatean, si confirmata si de catre debitor si de catre creditor intr-un inscris, m-am adresat Judecatoriei de sector; in urma deliberarii, cererea mea a fost incadrata cf.art.1 alin.1, art.6, al.1 si art 7 din OG nr.5/2001 (inscrisul necontinand, referitor la suma nominalizata in clar , si 'drepturi si obligatii privind executarea anumitor servicii, lucrari sau orice alte prestatii' ) ; ca atare, cererea a fost respinsa ca neintemeiata, si irevocabila, cu precizarea ca " reclamantul are posibilitatea de a formula cererea pe calea dreptului comun."
Ce mai pot face in continuare, pentru a-mi recupera banii ?