mi s-a solicitat ca pana la urmatorul termen, care este peste 30 de zile, sa completez niste acte la dosar. Doresc sa imi spuneti daca actele solicitate de catre instanta se pot trimite prin posta si cu cate zile inainte de termen trebuie depuse.
Multumesc pentru promptitudinea cu care ati raspuns! Doresc un raspuns mai amplu din partea dumneavoastra, prin care sa imi comunicati demersurile ce trebuie efectuate in prezent pentru indreptarea situatiei de fata .
Buna ziua! Am o fetita in varsta de 8 ani, provenita dintr-o relatie de prietenie cu un fost coleg de facultate. Tatal a refuzat sa-si recunoasca copilul fapt pt care, la cateva luni de la nastere, de gura rudelor, l-am actionat in judecata pt "stabilire paternitate". Am castigat atat la judecatorie cat si la tribunal acest proces si instanta a hotarat ca fetita sa poarte numele tatalui si a stabilit o pensie alimentara in favoarea acesteia. De atunci si pana in prezent, timp de 8 ani, am cerut de doua ori in instanta majorarea pensiei de intretinere. Intentionez sa formulez o noua actiune de majorare a pensiei alimentare, insa pana in prezent nu am schimbat certificatul de nastere al fetitei (este pe numele meu de fata iar la tata este linie). Am manifestat acest "dezinteres" tocmai datorita faptului ca tatal, timp de 8 ani nu si-a vizitat deloc fiica, si nu a contribuit la cresterea si ingrijirea acesteia decat cu suma lunara, stabilita de instanta, care i se opreste pe statul de plata.
Intrebarea mea este daca, dupa Noul Cod civil exista vreo problema ca nu am schimbat certificatul si ce trebuie sa fac in continuare. Mai pot sa depun cerere majorare pensie in aceasta situatie?
Va multumesc!
nu am mai formulat actiune de majorare pensie de aprox 5 ani, paratul nu si-a schimbat locul de munca iar veniturile sale au crescut considerabil in acesti ultimi ani, fapt pt care am cerut instantei sa dispuna obtinerea de relatii in ceea ce priveste venitul, de la locul de munca unde paratul este angajat. Intrebarea mea era daca pe langa actiunea formulata acum si ultima actiune de majorare mai sunt necesare la dosar si alte acte (ex. ultimul cuponn de pensie , certif de nastere copil, carte identitate reclamant, etc...etc...)... multumesc pt raspuns!
Pt majorarea pensiei de intretiere pt un minor ce acte trebuie depuse ???? Am consultat diferite site-uri care prezinta modele de actiuni de acest gen...In toate se face vorbire doar de ultima hotarare (de stabilire sau majorare pensie de intretinere, dupa caz) si actiunea in dublu exemplar. Sunt suficiente aceste documente sau mai trebuie si altele la dosar???
Buna ziua!
Va rog sa-mi comunicati daca o actiune de majorare pensie de intretinere trebuie timbrata si daca aceasta se poate trimite catre Judecatorie prin posta sau trebuie sa se prezinte personal reclamantul . In cazul in care se poate trimite prin posta, si reclamantul cere judecarea in lipsa, cum afla acesta nr. de dosar si termenul de judecata pentru a putea urmari desfasurarea procesului pe Portalul instantelor de judecata????????
Va multumesc!