avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... acte necesare majorare pensie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

acte necesare majorare pensie

Pt majorarea pensiei de intretiere pt un minor ce acte trebuie depuse ???? Am consultat diferite site-uri care prezinta modele de actiuni de acest gen...In toate se face vorbire doar de ultima hotarare (de stabilire sau majorare pensie de intretinere, dupa caz) si actiunea in dublu exemplar. Sunt suficiente aceste documente sau mai trebuie si altele la dosar???
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 15:21, 21 Septembrie 2011
In functie de cresterea veniturilor parintelui obligat la plata pensiei de intretinere pentru minor, cuantumul acesteia se poate majora printr-o hotarare a instantei. Actiunea in instanta se depune la Judecatorie, elementul principal fiind dat de dovedirea cresterii veniturilor celuilalt parinte.

Trebuie sa depuneti actiunea in dublu exemplar, una pentru instanta si una pentru comunicare catre parat. Trebuie sa atasati dovezi cu privire la cresterea veniturilor paratului.
Pentru a solicita mjorarea pensiei de intretinere trebuie sa depuneti la dosar acte din care sa reiasa ca situatia de fapt privind pe parintele obligat la intretinere s-a schimbat, adica ca castiga mai mult ori mai putin .
Ultima modificare: Miercuri, 21 Septembrie 2011
ContSters213050, utilizator
nu am mai formulat actiune de majorare pensie de aprox 5 ani, paratul nu si-a schimbat locul de munca iar veniturile sale au crescut considerabil in acesti ultimi ani, fapt pt care am cerut instantei sa dispuna obtinerea de relatii in ceea ce priveste venitul, de la locul de munca unde paratul este angajat. Intrebarea mea era daca pe langa actiunea formulata acum si ultima actiune de majorare mai sunt necesare la dosar si alte acte (ex. ultimul cuponn de pensie , certif de nastere copil, carte identitate reclamant, etc...etc...)... multumesc pt raspuns!
Uitati ce prevede Codul de pr. civila referitor la cererea de chemare in judecata:
Art 83 Reprezentantul legal va alatura copie legalizata de pe inscrisul doveditor al calitatii sale.
Anexati, de asemenea, si copie dupa certificatul de nastere al minorului, deoarece poate intre timp a devenit major si dv nu mai sunteti indreptatita sa depuneti actiuni in numele sau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare pensie alimentara emyjojo emyjojo Buna ziua. M-ar interesa sa gasesc un model de cerere pentru majorarea pensiei alimentare. Am ramas singurul copil cu drept la pensia alimentara si as vrea sa ... (vezi toată discuția)
Dosar pentru majorare pensie alimentara Alina2011 Alina2011 Buna ziua! As dori sa stiu ce trebuie sa contina dosarul pe care il depun la tribunal. Eu am hotararea de divort initiala si cu cuantumul pensiei, in forma ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara maria clara maria clara Buna ziua! Am divortat in urma cu 3 ani. Am o fiica in varsta de 22 de ani,studenta la buget, careia tatal ei nu i-a platit niciodata pensie alimentara si de ... (vezi toată discuția)