avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Majorare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Majorare pensie alimentara

Buna ziua. M-ar interesa sa gasesc un model de cerere pentru majorarea pensiei alimentare. Am ramas singurul copil cu drept la pensia alimentara si as vrea sa maresc procentul de la 16,5% la 25%.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 15:06, 14 Aprilie 2011
nu exista un model stas, trebuie conceput specific fiecarei situatii...;) oricum, este o formulare pur si simplu. Daca nu te descurci cauta un avocat in "zona ta folclorica"
ceva de genul:

DOMNULE PRESEDINTE,

Subsemnata(ul) …………. domiciliat(a) in …………… in numele si ca reprezentant(a) legal(a) a minorului( daca esate cazul, sau se poate face in nume propriu) …………., chem in judecata pe paratul(a) …………., domiciliat(a) in ……………., pentru ca, pe baza hotararii ce veti pronunta, sa dispuneti
MAJORAREA PENSIEI DE INTRETINERE
de la procentul de 16,5% la 25% din venitul net la care a fost obligat(a) prin sentinta civila nr. …….. din …………, pronuntata de judecatoria ……………
De asemenea, cer obligarea sa la plata cheltuielilor de judecata pe care le voi face cu acest proces.
Motivele actiunii:

In fapt, prin hotararea mai sus mentionata paratul(a) a fost obligat(a) sa plateasca lunar suma de ………. lei ( procent de 16,5%)pensie de intretinere pentru minorii nascuti la data de ………si respectiv..... La stabilirea acestei pensii s-au avut in vedere nevoile minorilor si posibilitatile materiale ale paratului(ei), care se cifrau la un venit mediu net lunar de ………. Aceasta situatie de fapt s-a schimbat, am ramas singurul beneficiar al pensiei alimentare pentru ca.....
In drept, imi intemeiez actiunea pe dispozitiile art. 44 raportat la art. 94 C. fam.
In dovedirea actiunii, inteleg sa ma folosesc de relatiile pe care va rog sa le cereti de la unitatea ……….. unde paratul(a) este salariat(a), in legatura cu venitul net lunar realizat.
Depun actiunea in dublu exemplar, precum si copia sentintei civile nr. …….. din ……….

Data depunerii
…………..
Semnatura,
……….

DOMNULUI PRESEDINTE AL JUDECATORIEI …………….

Va multumesc mult pentru informatii.
Inca o intrebare. De ce alte documente,pe langa cerere, mai am nevoie pentru a depune dosarul la tribunal?
Cererea o depuneti la Judecatorie, nu la Tribunal. Atasati copii dupa:
1. cartea dv identitate
2. certificatul dv de nastere
3. ultima hotarare prin care v-a fost stabilita pensia de intretinere
4. adeverinta eliberata de institutia de invatamant pe care o frecventati prin care sa ateste ca va aflati in continuarea studiilor
5. certificate nastere ceilalti frati
6. orice alte acte le considerati necesare si utile in cauza
Indicati locul de munca al tatalui si rugati instanta sa emita adresa la locul sau de munca in vederea comunicarii veniturilor pe ultimele sase luni. Solicitati de asemenea infiintarea popririi asupra veniturilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara alinciprian78 alinciprian78 As avea nevoie de un model cerere pt reducerea pensiei de intretinere, multumesc. stiti daca aceasta actiune de reducere a pensiei alimentare pe motivul ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara bbobita72 bbobita72 Buna ziua. Mà numesc Alupoaie Vasilica si sunt impreuna cu sotul meu de aproape 8 ani.De 2 ani si 5 luni suntem casatoriti legitim.Avem impreuna 2 ... (vezi toată discuția)
Cerere recalculare pensie alimentara lulita lulita ce puteti sa-mi spuneti despre un model de cerere prin care sa solicit recalcularea pensiei alimentare ,deoarece prin sentinta definitiva s-a stabilit un ... (vezi toată discuția)