Buna ziua. Mà numesc Alupoaie Vasilica si sunt impreuna cu sotul meu de aproape 8 ani.De 2 ani si 5 luni suntem casatoriti legitim.Avem impreuna 2 copilasi,unul de 4 ani si 4 luni iar celalalt de 1 anisor.Sotul meu inainte de a fi cu mine a mai fost casatorit in 2001 si mai are o fetita de 11 ani caruia ii plateste pensie alimentara.Problema e ca fosta sotie la dat in judecata pentru marire de pensie iar in sentinta judecatoreasca ea a declarat ca fostul ei sot lucreaza in italia .nu este casatorit si ca nu mai are copii.Ea stiind totul despre noi fiindca am ramas prieteni (zic eu) si stia bine ca fostul sot s-a recasatorit si are 2 copilasi cu mine si totusi a declarat numai minciuni.Ce as putea eu sa fac acum? Va multumesc foarte mult. O zi buna va doresc.
Buna ziua,si eu am avut mult de umblat pe la judecatorie si am stat de vorba mult cu judecatorii si judecatoarele si avocati,nu cu aceeasi problema dar cred ca sfatul meu va poate ajuta. In primul rand daca fosta sotie l-a dat in judecata pe sotul dumneavoastra el ar trebui sa primeasca o citatie de a se prezenta la proces,in al doilea rand,bine ar fii sa se prezinte pentru a duce certificatul de casatorie si certificatele copiilor de nastere. Judecatorul va vedea ca fosta sotie a mintit si nu are cum sa castige ea procesul. In ce priveste munca in Italia daca chiar lucreaza in Italia probabil se va recalcula pensia dar cred ca se va tine cont ca el mai are inca 2 copii. Daca nu lucreaza in Italia si lucreaza in Romania iar fosta sotie a mintit si cu asta sa aduca o adeverinta de la servici precum ca lucreaza in Romania iar atunci nu se va schimba valoarea pensiei alimentare. Sper ca v-am fost de ajutor. Mult succes va doresc
Cand intretinerea este datorata pentru trei sau mai multi copii, aceasta nu poate depasi 1/2 din venitul lunar net al celui obligat la plata. Avand in vedere egalitatea in drepturi a copiilor, intretinerea va fi stabilita de catre instanta in suma fixa sau cuantum ce nu poate depasi 16,5 % pentru fiecare copil.
Formulati o Intampinare prin care solicitati resoingerea actiunii motivat de faptul ca sotul dv mai are doi copii minori in intretinere. Aratati faptul ca reclamanta, prin cele afirmate in cererea de judecata incearca sa induca in eroare instanta. Atasati copii dupa certificatele de nastere ale celor 2 minori, adeverinta cu veniturile de la locul de munca al paratului.
Iar daca pana acum i-a platiti primului copil pensie in cuantum sau procent reprezentand 25 % din venituri, sotul dv are ocazia de a solicita reducerea acestui cuantum la 16,5 % tocmai datorita faptului ca mai are doi minori in intretinere.
Divort
anik233
buna ziua
vreau neaparat sa divortez din cauza sotului meu alcoolic si violent in casnicie.avem aproape sase ani de casnicie,doi copii minori in varsta de 2 ... (vezi toată discuția)