avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... diminuare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

diminuare pensie alimentara

buna ziua! am si eu nevoie de putin ajutor... in urma unui divort platesc pensie alimentara. dupa ce copilul a implinit 18 ani m a chemat in judecata pentru a ma obliga la pensie alimentara aceasta fiind inca la scoala( fara a exista un conflict sau a ma sustrage de la plata acesteia) as vrea sa stiu ce trebuie sa fac deoarece mai am un copil minor in intretinere (1 an) din actuala casnicie iar pana acum am platit pensia alimentara fara aceasta diminuare si as vrea sa solicit diminuarea pensiei alimentare in acest proces deschis de fiica mea.se poate ?
Cel mai recent răspuns: mocutzy27 , utilizator 15:00, 7 Decembrie 2010
In cadrul procesului solicitati ca la stabilirea pensiei de intretinere sa se tina seama de faptul ca mai aveti in intretinere un copil minor si depuneti certificatul de nastere al acestuia.
Depuneti o intampinare prin care aduceti la cunostinta instantei faptul ca mai aveti in intretinere un copil si atasati adeverinta de venituri si copie certificat de nastere pt al doilea copil. Instanta va stabili o pensie de intretinere de 16,5 %.
Da, se poate.
Este necesar sa formulati in cadrul procesului o intampinare pe calea de careia aratati ca sunteti de acord cu stabilirea pensiei de intretinere in favoarea copilului major, dar nu in cuantum de 25 % ci de 16.5 %, sens in care depuneti certificatul de nastere al minorei si adeverinta de venit ( daca realizati venituri).
imi puteti atasa un exemplu de INTAMPINARE care sa cuprinda cerea mea? multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara gmikiro gmikiro Buna ziua, Sotul meu plateste pensie alimentara 25% din salariu pentru copil din casnicia anterioara. In cazul in care salariul sau va creste si in ... (vezi toată discuția)
Micsorarea pensiei alimentare oana_catalina oana_catalina Buna ziua, Am o problema la servici,unul din angajati plateste pensie alimentara copilului sau;in momentul de fata traieste in concubinaj cu o alta femeie ... (vezi toată discuția)
Marire pensie alimentare meteorarlg meteorarlg Bun gasit. Va supun discutiei urmatoarea situatie. In anul 2007 am divortat de fosta sotie. Pentru copil a fost stabilita o pensie de 323 ron. Precizez faptul ... (vezi toată discuția)